Pisana enolončnica
Enolončnica je preprosta, hitro pripravljena jed.

Priprava: 20 minut
Kuhanje: 25 minut
Sestavine: 4 veliki paradižniki * 1 zelena paprika * 1 velik jajčevec * 2 majhni bučki * 1 rdeča čebula * 2 stroka česna * timijan * 2 lovorova lista * 3 žlice olivnega olja * 1 žlica belega vinskega kisa * 2 žlički sladkorja * sol * poper.
Priprava: Paradižnike na vrhu križasto zarežemo, potopimo za nekaj trenutkov v vročo vodo, nato pa jih oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo. Paradižnike grobo sesekljamo. Papriko umijemo, očistimo semenja in belih notranjih kožic, nato pa narežemo na kvadratke. Jajčevec in bučki umijemo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo, prerežemo in narežemo na krhlje. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Osmukamo timijanove listke. V kozici segrejemo 2 žlici olivnega olja in med mešanjem pražimo narezane kocke jajčevca 2 minuti. Dodamo bučke in mešamo ter pražimo še 2 minuti. Dodamo papriko in pražimo še 2 minuti. Zelenjavo poberemo iz kozice in prihranimo. V kozico damo preostalo olje. Prepražimo najprej čebulo, nato dodamo česen, timijan in lovorova lista. V kozico spet stresemo prepraženo zelenjavo. Dodamo sesekljane paradižnike, primešamo sladkor in prilijemo kis. V pokriti kozici dušimo jed 20 minut. Po okusu solimo in popramo. Po želji lahko potresemo z narezano baziliko. Enolončnica tekne vroča, pa tudi hladna, ponudimo jo lahko s kruhom ali s testeninami.
Nasvet: Sestavine lahko poljubno spremenimo, odvisno od tega, koliko katere zelenjave imamo pri roki. Osnovni recept je doma iz Francije, kjer pravijo tej enolončnici ratatouille.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se