© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pesina juha z jajcem


U. S.
21. 2. 2013, 09.57
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Rdeča pesa ni samo zelo zdrava, saj ima očiščevalno, razstrupljevalno in preventivno moč, je tudi zelo okusna.

Pesina juha z jajcem

Za 4 osebe

Sestavine:

4 gomolji rdeče pese
2 jajci
5 ml belega balzamičnega kisa
2 žlici olivnega olja
2 šalotki
sok ½ limone
šopek peteršilja
sol
sveže mleti poper
20 ml kisle smetane za kuhanje
1 jabolko

Priprava:

Rdečo peso dobro očistimo in približno 45 minut (do mehkega) kuhamo. Ohladimo jo in olupimo ter narežemo na kockice. V posodi segrejemo olivno olje in na njem na hitro popražimo nasekljano šalotko ter peso, nato pa zalijemo z balzamičnim kisom, dobro zmešamo in zalijemo s toliko vode, da komaj prekrije peso. Juha mora namreč biti precej gosta. Solimo in popramo. V posodici zmešamo limonin sok, kislo smetano in zraven še naribamo jabolko. Tik pred koncem vmešamo v juho. Dodamo tudi sesekljan peteršilj in polovičke jajc, ki smo jih kuhali največ 4 minute, toliko, da so v sredini še mehka. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.