© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Orada in brancin iz pečice


Marjana Ogorevc Žgalin
7. 3. 2019, 13.31
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Po pustu je čas za post. Med postnimi jedmi pa gotovo prednjačijo ribe.

k_ribe_orada z zeliščnim maslom.jpg
Shutterstock
Orada iz pečice

Orada z zeliščnim maslom

Za 4 osebe

Priprava: 60 minut

Sestavine: 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, 1 bučka, 125 g mlade čebule, 1 glavica česna, 2 večji očiščeni oradi (vsaka po 500 g), 125 g zeliščnega masla, sol, poper, ½ bio limone, 150 ml zelenjavne čiste juhe, maščoba za pekač.

Priprava: Paprike in bučko očistimo ter narežemo na koščke. Tudi mlado čebulo očistimo in ji pristrižemo vrhnji zeleni del. Glavico česna razpolovimo. Oradi splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Polovico zeliščnega masla narežemo na rezine in tri ali štiri rezine vstavimo v oradi. Odprtino zapremo z zobotrebci. Z ostrim nožem nekajkrat prečno zarežemo po vrhnji plasti, solimo, popramo. Limono narežemo na rezine in jih razpolovimo. Zelenjavo stresemo v namaščen pekač, solimo, popramo, zalijemo z juho in na vrh položimo oradi. Obložimo z rezinami limone. Pečemo pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj. Pečeni oradi vzamemo iz pečice, obložimo s preostalim maslom in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.