Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Najslastnejše domače torte


K. K.
16. 2. 2016, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preprosti recepti za okusne sladice

k_torte_cokoladni_kolac.jpg

Čokoladni kolač – brez tehtanja

Za 12 kosov

Priprava: 20 minut

Pečenje: 40 minut

Sestavine: 1 lonček sladke smetane (250 g) * 100 g sesekljane temne čokolade * 1 žlica instantnega kave v prahu * 1 lonček ali skodelica sladkorja (250 g) * 2 lončka moke (500 g) * četrt žličke soli * 1 vrečka pecilnega praška * 100 g čokoladnih kavnih zrn * drobtine za posip modela * 4 jajca.

Priprava: Smetano zlijemo iz lončka v kozico. Lonček pomijemo in obrišemo do suhega – uporabili ga bomo za merico pri odmerjanju drugih sestavin. Smetano segrejemo, da zavre, nato jo odstavimo. Dodamo ji koščke temne čokolade in mešamo, da se razpustijo. Čokoladna smetana naj se ohladi, primešamo pa ji tudi instantno kavo v prahu. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V čokoladno smetano zamešamo jajca, sladkor in sol. Primešamo tudi moko s pecilnim praškom. Na grobo sesekljamo čokoladna kavna zrna in jih primešamo. Namastimo okrogel model za kolače (ali potico) s prostornino 2 litra. Potresemo ga z drobtinami. V model damo testo, postavimo v vročo pečico in pečemo kolač od 35 do 40 minut. Model vzamemo iz pečice, počakamo 10 minut, nato pa kolač zvrnemo na rešetkast podstavek. Pustimo, da se popolnoma ohladi. Posipamo ga s sladkorjem v prahu (če se nam mudi) ali pa ga oblijemo s staljeno čokolado (kar je zagotovo privlačnejše). Ponudimo z domačo marmelado ali s stepeno sladko smetano.


ostale recepte najdete v reviji Zarja št. 7, 16. 2. 2016


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.