© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Mavrični limonini razpokančki Tinkare Fortuna


Sara Lipovšek
12. 2. 2023, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ena izmed strasti Tinkare Fortuna je kuhanje za družino, zato v kuhinji preživi veliko časa. Kuha predvsem po občutku in tako hkrati razvija še svojo ustvarjalnost.

moj naj recept2_foto Luka Blatnik.jpg
Luka Blatnik
Tinkara Fortuna, pevka, avtorica in predavateljica

»Ponavadi črpam ideje iz različnih receptov za isto stvar, zraven pa vedno še dodam nekaj svojega,« pravi.

Na opravila v kuhinji navaja tudi svoje tri hčerke. »Rade mi pomagajo in uživajo v skupnem času, ko ustvarjamo v kuhinji. Pečemo piškote in sladice, pomagajo že skuhati tudi kakšno glavno jed ter pripraviti in narezati zelenjavo.« Recept, kakršen je ta, za mavrične razpokančke, ji je zato še posebej pri srcu. Med pripravo se družijo, zabavajo in sodelujejo pri ustvarjanju. Pisane barve in odličen okus piškotov so samo še pika na i.

moj naj recept3_osebniarhiv_05.jpg
Osebni arhiv
Tinkari pri peki rade prsikočijo na pomoč hčerke.

Sestavine

- 2 skodelici moke (vzamemo 250-ml skodelico)

- 100 g masla

- 1 skodelica kristalnega sladkorja

- 1 jajce

- 1 pecilni prašek

- 1 vaniljev sladkor

- ščepec soli

- sok 1 limone

- limonina lupinica

- sladkor v prahu

- jedilna barva

moj naj recept1 Os arhiv.jpg
Osebni arhiv
Mavrični limonini razpokančki

Priprava

1. Za barvne limonine razpokančke zmešamo moko, stopljeno masla, sladkor, jajce, pecilni prašek, vaniljev sladkor in ščep soli. Dodamo še sok limone in naribano limonino lupinico ter vse dobro pregnetemo, da dobimo enotno testo.

2. Maso nato razdelimo na tri dele. V prvo vmešamo roza jedilno barvo, v drugo zeleno, tretja ostane, kot je, rumena.

3. Pripravljeno in obarvano testo postavimo za pol ure v hladilnik, nato oblikujemo kroglice. Vsako posebej povaljamo v sladkorju v prahu in postavimo na peki papir na pekaču, ne pretesno skupaj.

4. Pečemo na 180 stopinjah približno 12–15 minut; po občutku, odvisno od pečice.

Še več zanimivih receptov si lahko preberete v reviji Jana, št. 6, 07. 02. 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.