© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Masleni piškoti z marmelado


Jana
16. 12. 2010, 13.10
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Naj zadiši po praznikih!

Masleni piškoti z marmelado

Za 40 piškotov
Priprava: 30 minut in 1,5 ure za počivanje
Pečenje: od 12 do 15 minut za vsak pekač

Sestavine: 200 g masla * 125 g sladkorja v prahu * 1 beljak * ščepec soli * 1 vanilin sladkor * 350 g moke * 200 g ribezovega želeja (ali druge marmelade).

Priprava: V skledo damo na koščke narezano maslo, sladkor v prahu, beljak, sol in vanilin sladkor ter gnetemo z električnim ročnim mešalnikom, da dobimo gladko testo. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo v folijo in damo za 45 minut počivat na hladno. Testo razdelimo na 4 dele. Vsak del na pomokani delovni površini na tanko razvaljamo. Iz polovice testa izrežemo s pomokanim modelčkom kroge (ali rožice, srčke …), iz druge polovice pa enake like, le da tem še dodatno izrežemo iz sredine luknjico – pomagamo si z manjšim modelčkom ali tulcem, ki ima pravšen premer. Piškote zložimo na pekače, prekrite s papirjem za peko. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Piškote pečemo v vroči pečici na srednji rešetki 10 minut. Pustimo, da se ohladijo. Segrejemo žele in ga razmešamo, da postane gladek. Cele piškote namažemo z želejem, pokrijemo s piškoti, ki imajo v sredini luknjo, nato pa rahlo stisnemo obe plasti. Pustimo, da se žele nekoliko posuši. Piškote shranimo v tesno zaprto pločevinasto škatlo, da ostanejo sveži in krhki.

Nasvet: Preden piškote namažemo z marmelado in zložimo, jih lahko tudi posipamo s sladkorjem v prahu, da so lepšega videza. Ko jih zložimo v škatlo, damo med plasti kos papirja, da se ne sprimejo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.