Masleni piškoti z marmelado
Naj zadiši po praznikih!

Za 40 piškotov
Priprava: 30 minut in 1,5 ure za počivanje
Pečenje: od 12 do 15 minut za vsak pekač
Sestavine: 200 g masla * 125 g sladkorja v prahu * 1 beljak * ščepec soli * 1 vanilin sladkor * 350 g moke * 200 g ribezovega želeja (ali druge marmelade).
Priprava: V skledo damo na koščke narezano maslo, sladkor v prahu, beljak, sol in vanilin sladkor ter gnetemo z električnim ročnim mešalnikom, da dobimo gladko testo. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo v folijo in damo za 45 minut počivat na hladno. Testo razdelimo na 4 dele. Vsak del na pomokani delovni površini na tanko razvaljamo. Iz polovice testa izrežemo s pomokanim modelčkom kroge (ali rožice, srčke …), iz druge polovice pa enake like, le da tem še dodatno izrežemo iz sredine luknjico – pomagamo si z manjšim modelčkom ali tulcem, ki ima pravšen premer. Piškote zložimo na pekače, prekrite s papirjem za peko. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Piškote pečemo v vroči pečici na srednji rešetki 10 minut. Pustimo, da se ohladijo. Segrejemo žele in ga razmešamo, da postane gladek. Cele piškote namažemo z želejem, pokrijemo s piškoti, ki imajo v sredini luknjo, nato pa rahlo stisnemo obe plasti. Pustimo, da se žele nekoliko posuši. Piškote shranimo v tesno zaprto pločevinasto škatlo, da ostanejo sveži in krhki.
Nasvet: Preden piškote namažemo z marmelado in zložimo, jih lahko tudi posipamo s sladkorjem v prahu, da so lepšega videza. Ko jih zložimo v škatlo, damo med plasti kos papirja, da se ne sprimejo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se