© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marmelada iz drnulj in jabolk


S.M.
8. 9. 2015, 09.12
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Marmelada iz drnulj in jabolk

Sestavine: 500 g (očiščenih in razkoščičenih) drnulj, 1 kg (že očiščenih in narezanih) jabolk, 500 g sladkorja, 1 žlička citronske kisline.

Priprava: V posodo damo očiščene drnulje in jih skuhamo v vodi, ki naj je bo le toliko, da pokriva plodove. Kuhamo približno 20 minut, da se meso lažje loči od pečk. Z rokami drnulje razkoščičimo in damo  meso v posodo ter priložimo še na drobne kose narezana jabolka in sladkor ter premešamo in zavremo, da se sadje razpusti, nato pa še vročo marmelado tesno zapremo v kozarce in ohladimo. Pred dodajanjem v kozarce ji lahko priložimo nekaj celih kuhanih drnulj ali orehovih jedrc.

 

Več receptov in zanimivosti o drenu in drnuljah preberite v reviji Zarja št. 12, 8. september 2015.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.