Marmelada iz drnulj in jabolk

Sestavine: 500 g (očiščenih in razkoščičenih) drnulj, 1 kg (že očiščenih in narezanih) jabolk, 500 g sladkorja, 1 žlička citronske kisline.
Priprava: V posodo damo očiščene drnulje in jih skuhamo v vodi, ki naj je bo le toliko, da pokriva plodove. Kuhamo približno 20 minut, da se meso lažje loči od pečk. Z rokami drnulje razkoščičimo in damo meso v posodo ter priložimo še na drobne kose narezana jabolka in sladkor ter premešamo in zavremo, da se sadje razpusti, nato pa še vročo marmelado tesno zapremo v kozarce in ohladimo. Pred dodajanjem v kozarce ji lahko priložimo nekaj celih kuhanih drnulj ali orehovih jedrc.
Več receptov in zanimivosti o drenu in drnuljah preberite v reviji Zarja št. 12, 8. september 2015.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se