Malinova torta
Za Valentinovo ali za povsem navaden dan!

-Sestavine: za biskvit (model premera 28 cm): 6 jajc + 150 g sladkorja + 150 g moke + 1 pecilni prašek; za kremo: 600 g malin + 6 dl smetane + 3 dl jogurta + 4 lističe želatine + 1 zamašek ruma + 50 g sladkorja v prahu
-Priprava:
Biskvit: Penasto umešamo jajca in sladkor, nato previdno dodamo moko in pecilni prašek. Biskvit pečemo v pomaščenem modelu 20 minut pri 160 stopinjah Celzija.
Krema: Ko zamrznjene maline odcedimo, v posodo prestrežemo njihov sok. Posebej stepemo smetano. Dodamo ji odcejene maline in štiri lističe namočene ter odcejene želatine, ki smo jo prej razpustili v malo vode nad soparo. Masi dodamo še jogurt in rum. Kremo pustimo počivati, da želatina nekoliko strdi kremo.
Biskvit prerežemo na pol. V sok malin damo sladkor v prahu in z njim napojimo spodnji del biskvita. Na biskvit nadevamo polovico kreme in jo pokrijemo z drugim delom biskvita. Navlažimo še ta del biskvita in ga prekrijemo s preostalo kremo.
Torto poljubno okrasimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se