© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ločevanje rumenjaka od beljaka s plastenko


S.E.
8. 11. 2016, 17.50
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

dom_gospodinjstvo_jajce.jpg
Shutterstock

Jajčni rumenjak od beljaka najhitreje ločimo z običajno plastenko. Jajce ubijemo na krožnik ali v skodelico. Vzamemo prazno plastenko, iz katere z roko nežno iztisnemo zrak in jo držimo stisnjeno. Nato vrat plastenke povsem približamo rumenjaku in plastenko počasi nehamo stiskati, da se vrača v prvotno obliko – jajčni rumenjak bo pri tem vakuum posrkal v plastenko. Da bi ga dobili iz nje, jo moramo le znova stisniti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.