© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanj v porovi omaki


Jana
8. 11. 2010, 09.40
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kostanj je prav gotovo med najbolj priljubljenimi jesenskimi darovi narave.

Kostanj v porovi omaki

Sestavine: 400 g na kolobarje narezanega pora + 50 g masla + 100 g pancete, narezane na koščke + 200 g kuhanega in olupljenega kostanja + sol + poper.

Priprava: V slanem kropu okoli 20 minut kuhamo kostanj in ohlajenega olupimo. V ponvi segrejemo maslo, in ko je vroče, dodamo koščke pancete. Pečemo okoli pet minut, dokler panceta ne začne spuščati maščobe. Dodamo kostanj in porove kolobarje ter pražimo še pet minut. Solimo, popramo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.