Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Korenčkov namaz


Katja Kmet
5. 4. 2013, 10.57
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Korenje ni samo obvezen del šopka jušne zelenjave, temveč tudi osnova za pripravo številnih okusnih in pomladno obarvanih jedi.

Korenčkov namaz

Sestavine:

5 brinovih jagod


100 g korenja
125 g zmehčanega masla
četrt žličke soli
3 žličke svežih timijanovih lističev

Priprava: Brinove jagode stremo in na drobno stolčemo v možnarju. Olupimo korenje in ga na drobno nastrgamo. Umešamo zmehčano maslo in mu primešamo stolčene brinove jagode, sol ter 3 žličke svežih timijanovih lističev. Dodamo nastrgano korenje in vse še enkrat dobro premešamo.

Nasvet: Korenčkov namaz ponudimo s polnozrnatim kruhom, zraven postavimo na mizo še očiščeno in narezano mlado zelenjavo: mlado korenje, stebla zelene, koščke avokada…


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.