© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosova mast za posodo


M.H.
31. 1. 2019, 14.50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

domingospodinjstvo posode.jpg
Shutterstock
Posoda

Kokosova maščoba se navadno uporablja pri kuhanju, lahko pa z njo poskrbimo tudi za posodo, predvsem za litoželezne ponve. Da bi zdržale dlje, potrebujejo močno mastno oblogo, da se hrana med kuhanjem ne lepi nanje. Namesto da bi jo premazali z oljem, jo lahko premažete s kokosovo maščobo. Suho ponev z bombažno krpico namažite s kokosovo maščobo, nato pa jo obrnjeno položite v pečico in segrevajte približno eno uro na 160 stopinjah. Posodo pustite v pečici, dokler se popolnoma ne ohladi. Nato je obrišite s papirnato brisačo in pripravljena je za uporabo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.