Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Katarina Mala in njena kozja obara za prste polizat'


Andreja Comino
20. 5. 2024, 05.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

»Zelo rada kuham, če nisem pod norim pritiskom, da moram pogostiti veliko družbo sorodnikov ali prijateljev. Tudi če gre za druženje, vsakič z veseljem pripravim kaj dobrega, ampak cena stresa za to je zelo visoka. Zdaj se učim, da ni treba pri pripravi jedi nenehno stremeti k popolnosti ter da sta najboljša začimba za pristno druženje dobra energija in družba,« iskreno pove simpatična pevka Katarina Mala, ki je sicer v kuhinji prava mojstrica. Predstavila nam je recept za malo manj pogosto, a zelo slastno jed – kozjo obaro. Tekst: ANDREJA COMINO

moj naj recept.jpg
revija Jana
Kozja obara za prste polizat'


Katarina je odlična v pripravi rib, zrezkov, jedi iz pečice in na žlico. »Mislim, da mi gre bolj slabo improvizacija, delati nekaj na horuk s sestavinami, ki so pač v tistem trenutku na voljo,« pravi. Kozja obara je njen preizkušeni recept, ki vedno uspe.

Sestavine za štiri osebe


Kozje mesto za obaro – naj vam svetuje mesar
1 čebula
za 1 prst naribanega ingverja


za 1 prst sveže naribane kurkume ali čajna žlička mlete
4 stroki česna
mešanica začimb: mleti klinčki, kardamom, koriander, kumina, dimljena rdeča paprika


sol
čili
lovorovi listi


2 olupljena sladka krompirja
5 svežih paradižnikov brez kožice (potopiš jih v vrelo vodo za nekaj minut, potem vzameš ven in olupiš, ko so dovolj ohlajeni)

Priprava


1. Na olju prepražite kozje meso, nato ga z vilicami prestavite na krožnik, na maščobi pa prepražite čebulo ter postopoma dodajajte vse preostale začimbe – pri tem pazite na česen, da ga ne prežgete, saj postane grenak. Dodajte še paradižnik in malo prekuhajte.
2. Zdaj vrnite meso v posodo (jaz imam najraje litoželezno)  in dodajte vodo po občutku. Kuhajte pokrito v pečici na dobrih 180 stopinjah. Po 20 minutah preverite meso, in če že preveč razpada, znižajte  temperaturo v pečici na 160 stopinj. Potem dodajte narezan sladki krompir in kuhajte (pecite) še 20 minut, da je meso res mehko in tudi krompir popolnoma rahel.

Kolumna je objavljena v reviji Jana,  št. 20, 14. maj, 2024.

moj naj recept katarina mala - foto sr m24.jpg
m24
Katarina Mala, pevka
cloud

Trenutno

9 °C

Oblačno

ponedeljek, 21. 4

Oblačno

9 / 22 °C cloud

torek, 22. 4

Delno oblačno

10 / 21 °C cloud-sun

sreda, 23. 4

Deževno

11 / 20 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.