Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Reginin najljubši recept: kaša na sto načinov


Andreja Comino
29. 5. 2024, 17.25
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zgovorna pevka in producentka reklam kuha z velikim veseljem in strastjo. »Vedno se potrudim, da skuhano hrano tudi nadvse lepo postrežem, saj ne jemo samo z usti, temveč tudi z očmi. Moja velika strast so pogrinjki. Ko bom 'velika' in bom imela čas, se bom ukvarjala z dekoriranjem in notranjim oblikovanjem,« pove simpatična Regina, ki se je kuhe učila tudi pri mami in bratu. Še posebej ji gresta v slast ajdova in prosena kaša. Tekst: ANDREJA COMINO

Regina
S.R. m24
Regina

V študentskih letih je imela to prednost, da je imela sobo v kuhinji. Oziroma tam je bila postelja. To se ji je zdelo fino, saj je lahko za štedilnikom počela marsikaj. Tako se je z leti izmojstrila v pripravi številnih jedi. »Še posebej pa obožujem kašo. Zelo rada imam tako ajdovo kot proseno, ki ju pripravljam na enak način,« pove.

Sestavine 
ajdova ali prosena kaša


sol
por
zelenjavna jušna kocka
olje


šunka, mleto meso ali tofu
česen
timijan
poper


sol
jajčevec ali gobe

moj naj recept.jpg
revija Jana
Kaša


Priprava


1. Kašo operem, zalijem z vodo, dodam sol ter na drobne kocke narezan por. Kuham 10–15 minut, da se lepo napne in ostane kljub temu še čvrsta. Včasih dodam še zelenjavno jušno kocko, da je okus še intenzivnejši.
2. Medtem ko se kaša kuha, na olju prepražim bodisi na drobno narezano šunko ali mleto meso, velikokrat se pa tudi namesto mesa uporabim tofu. Začinim s česnom, timijanom, poprom in soljo. Potem pa dodam še na kocke narezan jajčevec ali gobice. Nič ni narobe, če dodate oboje. Ko je vse skupaj lepo podušeno oziroma popraženo, zamešam to v kuhano kašo.
3. Jed je tako že pripravljena. Lahko pa jo še nadgradimo in vse skupaj stresemo v pekač ter zalijemo z enim decilitrom mleka, v katerem smo razžvrkljali eno jajce ter en deciliter smetane, sol ter malo muškatnega oreščka. Po vrh potresem  riban sir ter parmezan in pečem v pečici 15–20 minut, da povrh lepo zarumeni. Zraven ponudimo zeleno solato z bučnim oljem.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 22, 28. maj, 2024.

Jana 22.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!
cloud-sun

Trenutno

13 °C

Delno oblačno

ponedeljek, 21. 4

Delno oblačno

9 / 22 °C cloud-sun

torek, 22. 4

Deževno

9 / 20 °C cloud-rain

sreda, 23. 4

Deževno

10 / 19 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.