© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine shrambe: Torta s figami in kozjim sirom


Metka McCully Žigon
21. 9. 2024, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odlična jed, ki jo postrežemo kot predjed ali pa kot samostojen obrok s solato.

babicina shramba.jpg
revija Jana
Torta s figami in kozjim sirom

Sestavine

  • listnato testo (jaz uporabim kar kupljeno polnozrnato)
  • 1 kisla smetana (180 g )
  • 1 kozarec mleka (od 2 do 2,5 dcl)
  • 2–3 jajca
  • 150 g mehkega kozjega sira (ali fete)
  • ¼ kg svežih fig
  • šopek timijana

Priprava

1. Namastite pekač za torte in zložite vanj listnato testo vsako plast posebej. Preden daste naslednjo plast testa, spodnje testo premažite s stopljenim maslom ali poškropite z malce olja.
2. V posodi zmešajte jajca, smetano, mleko, posolite in popoprajte, primešajte skoraj ves timijan. Primešajte še na koščke zdrobljen kozji sir. Zmes zlijte v pekač na pripravljeno testo.
3. Fige umijte, odrežite jim peclje in jih razpolovite. Položite jih na zmes v pekaču z notranjo stranjo navzgor. Posujte s preostalim timijanom in pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija 45 minut.
4. Postrezite malce ohlajeno, a še toplo.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 38, 17. september 2024.

nasl_Jana_38.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.