Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fižolova torta


Jana
27. 11. 2009, 14.06
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Manj znano je, da fižol lahko uporabimo tudi za pripravo sladic.

Fižolova torta

Priprava: 30 minut


Pečenje: 45 minut

Sestavine: 15 dag sladkorja * 6 jajc * 15 dag mletih orehov *  480 g kuhanega pretlačenega fižola *  2 zavitka pecilnega praška * marelična marmelada.

Priprava: Sladkor in rumenjake dobro umešamo. Masi primešamo pretlačen fižol, maso, zmešano s pecilnim praškom, in ob koncu dodamo še trd sneg iz beljakov. Namaščen model potresemo z moko in vanj ulijemo vsebino. Biskvit pečemo 45 minut na 180 stopinjah Celzija. Ohlajeno torto prerežemo na pol in namažemo z marmelado. Okrasimo jo s čokolado, orehi, lešniki, mandlji oziroma uporabimo sestavine, ki jih imamo najraje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.