Fižolova torta
Manj znano je, da fižol lahko uporabimo tudi za pripravo sladic.

Priprava: 30 minut
Pečenje: 45 minut
Sestavine: 15 dag sladkorja * 6 jajc * 15 dag mletih orehov * 480 g kuhanega pretlačenega fižola * 2 zavitka pecilnega praška * marelična marmelada.
Priprava: Sladkor in rumenjake dobro umešamo. Masi primešamo pretlačen fižol, maso, zmešano s pecilnim praškom, in ob koncu dodamo še trd sneg iz beljakov. Namaščen model potresemo z moko in vanj ulijemo vsebino. Biskvit pečemo 45 minut na 180 stopinjah Celzija. Ohlajeno torto prerežemo na pol in namažemo z marmelado. Okrasimo jo s čokolado, orehi, lešniki, mandlji oziroma uporabimo sestavine, ki jih imamo najraje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se