© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept na preizkušnji: Drobnjakovi štruklji


Biba Jamnik Vidic
2. 7. 2023, 08.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poleti je iz babičine kuhinje dišalo po jedeh iz svežih zelišč. Oboževala sem njeno potico in štruklje z drobnjakom. Te je zabelila z na maslu popraženimi drobtinicami in zraven postregla še veliko skledo zelene solate. Zame popolno poletno kosilo. Kar nekaj časa je trajalo, da sem se njihove priprave lotila tudi sama. Njen recept sem malce prilagodila in posodobila. Tekst in foto: Biba Jamnik Vidic

Drobnjakovi štruklji
Biba Jamnik Vidic
Drobnjakovi štruklji

Najprej pripravimo vlečeno testo; lahko ga kupimo, vendar je zame doma narejeno boljšega okusa.

Sestavine za drobnjakov nadev

·         200 g maskarponeja

·         150 g skute

·         3 žlice kisle smetane

·         1 jajce

·         sol po okusu

·         dva šopa drobnjaka

·         pest krušnih drobtin

Priprava

1. Z mešalnikom dobro zmešamo maskarpone, skuto in kislo smetano. Posolimo po občutku, dodamo jajce in še enkrat dobro premešamo. Nazadnje v nadev vmešamo še drobnjak, ki smo ga na drobno nasekljali.

2. Vlečeno testo, če smo ga delali sami, na tanko razvaljamo in položimo na bombažno kuhinjsko krpo, po kateri smo potresli malce drobtin. Če robovi segajo čez krpo, jih odrežemo.

3. Testo namažemo z nadevom in s pomočjo krpe zvijemo v štrukelj. Dobro stisnemo en konec krpe in tam z močnejšo nitjo naredimo vozel, potem pa prevežemo celoten štrukelj. Pazimo, da ga ne prevežemo premočno.

4. Štrukelj položimo v slan krop in na zmerni temperaturi kuhamo 30 minut. Ko je kuhan, ga preložimo na kuhinjsko desko, da se malce ohladi. Medtem na maslu prepražimo drobtine.

5. Štrukelj odvijemo, ga narežemo na približno 5 cm debele kose in prelijemo s prepraženimi drobtinami.

01_02_Jana_26.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.