Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Domiselne praznične dobrote


Katja Kmet
20. 12. 2016, 09.47
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vnaprej pripravljene, hitro skuhane

k_rostbif_z_ribezovo_omako.jpg
Shutterstock

Za pripravo tradicionalnih prazničnih jedi potrebujemo dosti časa in potrpežljivosti. Vam primanjkuje obojega? Še dobro, da so prav tako slastne in vabljivega videza tudi dobrote, ki jih lahko pripravimo vnaprej, nato pa le še skuhamo, okrasimo in postrežemo! Z domiselnim izborom jedi prihranimo čas in delo, da se lahko sproščeno prepustimo veselemu praznovanju.

Rostbif z ribezovo omako


Za 4 osebe
Priprava: 25 minut

Sestavine: 2 žlici marmelade iz rdečega (ali črnega) ribeza * 2 žlički pikantne gorčice * 2 žlici belega vinskega kisa * 3 žlice olja * sol * poper * 80 g rukole * 80 g parmezana v kosu * 12 rezin pečenega rostbifa (lahko ga vnaprej spečemo doma, lahko pa ga kupimo v dobro založeni trgovini z delikatesami).

Priprava: Ribezovo marmelado segrejemo v kozici, da je mlačna. Dodamo 2 žlički gorčice, 2 žlici kisa, 2,5 žlice vode, sol in poper. V tankem curku med mešanjem prilivamo olje. Očistimo rukolo, jo operemo in dobro odcedimo. Z lupilnim nožkom nastrgamo parmezan na tanke ostružke. Na štiri krožnike razdelimo po štiri rezine rostbifa, okrasimo jih z rukolo in pokapljamo z ribezovo omako. Na vrh potresemo sir in na grobo mlet poper.

Več v Zarji št. 51, 20.12.2016


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.