Domiselne praznične dobrote
Vnaprej pripravljene, hitro skuhane

Za pripravo tradicionalnih prazničnih jedi potrebujemo dosti časa in potrpežljivosti. Vam primanjkuje obojega? Še dobro, da so prav tako slastne in vabljivega videza tudi dobrote, ki jih lahko pripravimo vnaprej, nato pa le še skuhamo, okrasimo in postrežemo! Z domiselnim izborom jedi prihranimo čas in delo, da se lahko sproščeno prepustimo veselemu praznovanju.
Rostbif z ribezovo omako
Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Sestavine: 2 žlici marmelade iz rdečega (ali črnega) ribeza * 2 žlički pikantne gorčice * 2 žlici belega vinskega kisa * 3 žlice olja * sol * poper * 80 g rukole * 80 g parmezana v kosu * 12 rezin pečenega rostbifa (lahko ga vnaprej spečemo doma, lahko pa ga kupimo v dobro založeni trgovini z delikatesami).
Priprava: Ribezovo marmelado segrejemo v kozici, da je mlačna. Dodamo 2 žlički gorčice, 2 žlici kisa, 2,5 žlice vode, sol in poper. V tankem curku med mešanjem prilivamo olje. Očistimo rukolo, jo operemo in dobro odcedimo. Z lupilnim nožkom nastrgamo parmezan na tanke ostružke. Na štiri krožnike razdelimo po štiri rezine rostbifa, okrasimo jih z rukolo in pokapljamo z ribezovo omako. Na vrh potresemo sir in na grobo mlet poper.
Več v Zarji št. 51, 20.12.2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se