© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Cvetača, kot nam je všeč


K.K.
11. 1. 2017, 07.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sveža zimska zelenjava

k_pica_na_testu_iz_cvetace.jpg
Shutterstock

Pica na testu iz cvetače

Za 2 osebi

Priprava: 30 minut

Pečenje: 30 minut

Sestavine: 400 g cvetače * sol * 200 g sira gavda * 2 jajci * poper * 80 g šampinjonov * 2 majhna paradižnika * 80 g šunke * 2 vejici bazilike.

Priprava: Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Cvetačo očistimo, debelo steblo olupimo, nato pa steblo in cvetke na drobno sesekljamo. Porazdelimo na pekač, prekrit s papirjem za peko, in rahlo solimo. Pokrijemo z drugim listom papirja za peko in postavimo za 15 minut na srednjo rešetko v vročo pečico. Medtem naribamo sir. V skledi zmešamo 150 g naribanega sira, razžvrkljani jajci in poper. Cvetačo vzamemo s pekača in pustimo, da se ohladi in je mlačna. Potem jo pomešamo s sirom in jajcema, da dobimo gosto zmes. Pekač prekrijemo s papirjem za peko. Na papir porazdelimo testo tako, da dobimo dve okrogli ploščati podlagi s premerom 18 cm. Pekač damo v vročo pečico in pečemo testo 15 minut. Medtem očistimo šampinjone in jih narežemo na rezine. Tudi paradižnika narežemo na rezine. Napol pečeni podlagi na pekaču obložimo s šampinjoni, šunko, paradižnikom in preostalim sirom. Pekač spet postavimo v pečico in pečemo pici še deset minut. Pici potresemo z natrganimi listki bazilike in ponudimo.

 Več v Zarji št.2, 10.1.2017


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.