Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Babičina shramba: Kalamari iz pečice


Metka McCully Žigon
22. 9. 2023, 03.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

To je izjemno okusna, samostojna jed, saj poleg kalamarov pečemo še krompir, paradižnik in čebulo. Priprava je hitra in preprosta. Recept: METKA McCULLY ŽIGON foto: SHUTTERSTOCK

babicina shramba shutterstock.jpg
Shutterstock
Kalamari iz pečice

Sestavine

  • 1 kg očiščenih kalamarov
  • 3/4 kg krompirja
  • 3/4 kg paradižnika
  • ½ kg čebule
  • sol, poper, olivno olje
  • vejica rožmarina

Priprava
1. Krompir olupimo in zrežemo na kose. Paradižnik zrežemo na kose ali debelejše rezine. Čebulo olupimo in zrežemo na četrtine.
2. V pekač z višjim robom razporedimo pomešano vse sestavine: kalamare, krompir, paradižnik in čebulo. Solimo, popramo in obilno poškropimo z oljčnim oljem. Dodamo še rožmarin. Potisnemo v pečico in pečemo 45 minut na 180 stopinjah Celzija. Pečeno je, ko je krompir pečen oziroma dovolj zmehčan. Med peko ni treba mešati, samo zapremo v pečico.

3. Priloge ta jed ne potrebuje, le morda kos domačega kruha in kozarec dobrega rdečega vina.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 38, 19. september, 2023.

01_02_Jana 38.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.