Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Acquacotta – italijanska zimska enolončnica


Metka McCully Žigon
14. 1. 2023, 09.00
Posodobljeno
17. 01. 2023 · 17:14
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zdrava in hranilna juha, ki pogreje in nasiti ter ne uniči čisto novoletnih zaobljub o hujšanju.

babicina shramba.jpg
revija Jana
Acquacotta

Sestavine

·         1 čebula

·         2 manjša kosa stebelne zelene (pribl. 100 g)

·         2 stroka česna

·         ½ l paradižnikove mezge

·         2 l juhe ( ali vode + jušno kocko)

·         1 gomolj janeža

·         1 solata endivija

·         2 skodelici kuhanega belega fižola   

·         peteršilj, origano, sol, poper – po okusu

·         po želji še od 1 do 2 jajci

·         nekaj žlic naribanega parmezana

·         olivno olje   

·         malo limoninega soka

Priprava
1. Čebulo, česen in zeleno na drobno sesekljajte ter na žlici olivnega olja popražite. Zalijte z juho in paradižnikovo mezgo.
2. Dodajte na kocke zrezan gomolj janeža in na grobe rezance narezano endivijo. Med kuhanjem se zelo skrči, zato se ne ustrašite količine.
3. Dodajte še kuhan fižol. Kuhajte od 10 do 15 minut.
4. Če želite, da je juha bolj gosta in nasitna, stepite še dve jajci ter ju zakuhajte v juho. Lahko pa ju tudi izpustite.
5. Začinite po okusu. Dodajte še nekaj kapljic limoninega soka, ki poudari okus. Potresite s sesekljanim peteršiljem, origanom in parmezanom.

Več si lahko preberete v reviji Jana, št. 2, 10. 01. 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.