
Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom
Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom

Sestavine
- 4 goveje bržole po 180 g
- sol
- poper
- 100 g kostanjevega pireja
- 1 rumenjak
- šopek peteršilja
- malo majarona
- 1 žemlja od prejšnjega dne
- malo mleka
- 1 jajce
- 100 g brusnične marmelade
- 50 g naribanega parmezana
- gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
- olje za cvrenje
- rezine limone za okras

Popolna izbira za poletje: 3 malo drugačne sladice brez peke
Brez skrbi glede vzhajanja, zažganih robov in bojazni, da bi karkoli 'padlo skupaj'. Te sladice brez peke so nam všeč, ker so enostavne in osvežujoče.

Jajčevci ali melancani? Ni pomembno, važen je dober recept
Jajčevci ali melancani so nam na voljo vse leto, a so zdaj res slastni. Pogosto jih podcenjujemo, zato smo tokrat zbrali recepte, ki bodo to hitro spremenili.

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?
Sestavine
- 4 goveje bržole po 180 g
- sol
- poper
- 100 g kostanjevega pireja
- 1 rumenjak
- šopek peteršilja
- malo majarona
- 1 žemlja od prejšnjega dne
- malo mleka
- 1 jajce
- 100 g brusnične marmelade
- 50 g naribanega parmezana
- gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
- olje za cvrenje
- rezine limone za okras
Postopek
Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Kostanjev pire gladko zmešamo z rumenjakom, malo majarona in peteršiljem. Žemlje narežemo na majhne kocke in jih pomešamo z mlekom. Zarebrnice z obeh strani tanko potolčemo, solimo in popramo ter premažemo s kostanjevim pirejem (ne čisto do roba). Po pireju porazdelimo žemeljne kocke in brusnično marmelado. Rezine mesa preganemo, robove stisnemo in z noževim hrbtom rahlo potolčemo, da ostanejo mesni žepki pri cvrenju lepo zaprti.

Drobtine pomešamo s sirom. Mesne žepke povaljamo najprej v moki, nato v jajcu in drobtinah. V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in polnjene bržole počasi ocvremo. Nato jih dobro odcedimo na papirnatem prtiču.

Ocvrte bržole okrasimo z rezinami limone in ponudimo z zelenjavnim rižem in poljubno zelenjavo.