
Začinjeni jajčevci na žaru
Začinjeni jajčevci na žaru

Sestavine
- 800 g jajčevcev
- sol
- karijeva pasta
- mešanica provansalskih zelišč
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 800 g jajčevcev
- sol
- karijeva pasta
- mešanica provansalskih zelišč
Postopek
Jajčevce operemo, osušimo in narežemo na 2 cm debele kolute. Vsak kolut posebej po sredini zarežemo toliko, da se rezini še držita skupaj. Jajčevce nasolimo in jih pustimo 20 minut, nato jih speremo s toplo vodo, osušimo in razdelimo na polovico.
Polovico jajčevcev v sredini namažemo z malo karijeve paste (količina paste naj ne bo prevelika), drugo polovico jajčevcev pa z mešanico provansalskih zelišč. Tako pripravljene jajčevce spečemo na žaru.