© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Začinjeni jajčevci na žaru

Začinjeni jajčevci na žaru

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zacinjeni jajcevci na zaru

Sestavine

  • 800 g jajčevcev
  • sol
  • karijeva pasta
  • mešanica provansalskih zelišč
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 800 g jajčevcev
  • sol
  • karijeva pasta
  • mešanica provansalskih zelišč

Postopek

1

Jajčevce operemo, osušimo in narežemo na 2 cm debele kolute. Vsak kolut posebej po sredini zarežemo toliko, da se rezini še držita skupaj. Jajčevce nasolimo in jih pustimo 20 minut, nato jih speremo s toplo vodo, osušimo in razdelimo na polovico.

2

Polovico jajčevcev v sredini namažemo z malo karijeve paste (količina paste naj ne bo prevelika), drugo polovico jajčevcev pa z mešanico provansalskih zelišč. Tako pripravljene jajčevce spečemo na žaru.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.