Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vaniljev sladoled s toplim jagodičjem

Vaniljev sladoled s toplim jagodičjem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • angleška krema

omaka iz jagodičja

  • 1 žlica masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g malin
  • 200 g borovnic

Preberite tudi

Sestavine

  • angleška krema

omaka iz jagodičja

  • 1 žlica masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g malin
  • 200 g borovnic

Postopek

1

Angleško kremo pripravimo po receptu, le da na koncu precejene kreme ne pokrijemo s prosojno folijo, temveč kremo na hitro ohladimo. To storimo tako, da skledo, v katero precedimo kremo, položimo v večjo posodo, ki naj bo do tretjine napolnjena z mrzlo vodo in ledenimi kockami. Kremo občasno premešamo, da se ne naredi kožica. Ko se krema ohladi, jo zlijemo v strojček za pripravo sladoleda in ga vključimo, da masa zamrzne in doseže želeno gostoto.

2

Pripravimo jagodičje. V ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor in vaniljino aromo ter segrevamo, da se sladkor stopi. Vmešamo maline in borovnice, dobro pretresemo in kuhamo 2 do 3 minute, da se sadje začne mehčati. Toplo jagodičevje prelijemo po sladoledu in postrežemo.

Nasvet

Če nimamo strojčka za sladoled, skledo z ohlajeno kremo postavimo v zamrzovalnik za 1 do 2 uri oziroma tako dolgo, da masa zamrzne približno 3 cm od roba sklede. Skledo nato vzamemo iz zamrzovalnika in maso dobro premešamo, da razbijemo ledene kristale. Postavimo jo nazaj v zamrzovalnik in čez eno uro spet dobro premešamo. Maso nato preložimo v posodo, v kateri bomo hranili sladoled, posodo pokrijemo in shranimo v zamrzovalniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.