
Tropske lučke s čokolado in granolo
Tropske lučke s čokolado in granolo

Sestavine
- 2 velika manga
- 2 veliki zreli banani
- 8 žlic kokosovega mleka
- 100 g granole
- 100 g temne čokolade
Preberite tudi

Veganska kosila, ki navdušijo tudi mesojedce
Ne imejte predsodkov, en dan v tednu ali vsaj mesecu naj bo veganski. Presenečeni boste, kako vam bo delala kuharska domišljija in predvsem - kako dobro je.

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.
Sestavine
- 2 velika manga
- 2 veliki zreli banani
- 8 žlic kokosovega mleka
- 100 g granole
- 100 g temne čokolade
Postopek
Mango olupimo, mu odstranimo koščico in grobo narežemo. Tudi banano olupimo in grobo narežemo. Mango, banano in kokosovo mleko damo v multipraktik in zmeljemo v gladek pire. Mešanico nalijemo v modelčke za lučke in čez noč zamrznemo.
Naslednji dan granolo malo zmeljemo v majhnem multipraktiku, da se znebimo večjih grudic (ali pa granolo stresemo v skledo in jo zdrobimo).
Čokolado stopimo v vodni kopeli (v skledici nad kozico, v kateri narahlo vre voda), pri čemer pazimo, da se dno skledice ne dotika vode.
Lučke vzamemo iz modelčkov in konce pomočimo najprej v čokolado in nato v granolo. Položimo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko, da se čokolada strdi (kar se zgodi hitro). Takoj pojemo ali pa shranimo v zamrzovalnik.
Modelčki in palčke
Modelčki za sladoledne lučke so vseh mogočih oblik, zato se lahko igramo. Najenostavnejši za uporabo so silikonski, saj iz njih zlahka poberemo lučke in jih očistimo.
Namesto modelčkov sicer lahko uporabimo kar majhne jogurtove lončke ali druge plastične ali papirnate lončke. V tem primeru palčke potisnemo skozi na glavo obrnjeno papirnato košarico za mafine ali skozi košček folije, ki ga položimo na lonček. Za lučke si priskrbimo kompaktne palčke.
Modelčkov za lučke ne napolnimo do vrha, saj se bo prostornina mase med zamrzovanjem povečala. Palčke v maso namestimo sredi zamrzovanja in lučke vrnemo v zamrzovalnik. Preden želimo lučke vzeti iz modelčkov, jih na kratko potopimo v vročo vodo, da bodo lepo zdrsnile ven.