
Srčasti eklerji z jagodno kremo
Srčasti eklerji z jagodno kremo

Sestavine
krema
- 3 listi želatine
- 250 g jagod
- 5 žlic sladkorja v prahu
- 2,5 dl sladke smetane
testo
- 2,5 dl vode
- 50 g masla
- ščepec soli
- 150 g moke
- 4 jajca
- 1 žlička pecilnega praška
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
krema
- 3 listi želatine
- 250 g jagod
- 5 žlic sladkorja v prahu
- 2,5 dl sladke smetane
testo
- 2,5 dl vode
- 50 g masla
- ščepec soli
- 150 g moke
- 4 jajca
- 1 žlička pecilnega praška
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Najprej pripravimo kremo. Želatino namočimo v hladni vodi. Jagode operemo in očistimo. Dobro polovico jagod (150 g) zmešamo v kašo s 4 žlicami sladkorja v prahu. Preostale jagode narežemo na rezine.
Želatino dobro ožmemo, raztopimo v vodni kopeli in vmešamo v jagodno kašo. Sladko smetano čvrsto stepemo s preostalim sladkorjem v prahu in prav tako vmešamo v jagodno kašo. Kremo damo za pol ure v hladilnik.
Testo pripravimo tako, da v kozici zavremo vodo z maslom in soljo. V vrelo vodo potem naenkrat vsipamo moko in s kuhalnico mešamo toliko časa, da se masa loči od dna kozice. Posodo odstavimo s kuhališča in vmešamo eno jajce. Ko se testo ohladi, postopoma vmešamo še preostala jajca. Nazadnje vmešamo pecilni prašek.
Testo napolnimo v brizgalno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom in na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, nabrizgamo srčke. Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 170 °C približno pol ure. Ko se eklerji ohladijo, jih z žagastim nožem prečno prerežemo, napolnimo s kremo in jagodami ter po želji potresemo s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Oglejte si tudi tehniko priprave kuhanega testa korak za korakom.