
Špageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.
Špageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.

Že pred serviranjem se jih pomeša z omako, po navadi kar v ponvi, v kateri se je kuhala omaka. Špagetov pred kuhanjem seveda ne lomimo na krajše dele, niti ne režemo že pripravljenih na krožniku. Enostavno jih navijemo na vilice ob robu kupčka na krožniku. Če ne gre drugače, si pomagamo z žlico.
Špagete lahko pripravimo povsem enostavno, denimo le z oljčnim oljem, česnom soljo in svežimi feferoni. Lahko pa jih pomešamo s kakšno bolj zapleteno omako. V Italiji špagetov nikoli ne postrežejo z bolonjsko omako. Ragu, kakor v izvirniku pravijo »bolonjski omaki«, vedno kombinirajo z drugimi vrstami testenin, denimo z rezanci ali njoki.
Sestavine
- 450 g špagetov
- 1 pest mešanih zelišč (peteršilj, bazilika)
- oljčno olje
- 4 stroki česna
- 1 žlica limonovega soka
- 200 g pancete
- 3 manjše bučke

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.

Trojni spektakel v Krškem: BBQ, pica in spidvej
V Krškem je potekal prvi BBQ & Speedway festival s celodnevnim programom, ki je zajemal mednarodne tekme v peki steakov, burgerjev in pic.
Sestavine
- 450 g špagetov
- 1 pest mešanih zelišč (peteršilj, bazilika)
- oljčno olje
- 4 stroki česna
- 1 žlica limonovega soka
- 200 g pancete
- 3 manjše bučke
Postopek
Česen olupimo in drobno sesekljamo, bučke in panceto pa narežemo na manjše koščke.
V mešalniku zmiksamo zelišča, česen, limonov sok in 3 žlice oljčnega olja. Solimo in popramo po okusu.
Špagete skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.
Medtem ko se špageti kuhajo, v večji ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo panceto in bučke.
Kuhane testenine odcedimo in presujemo v ponev ter primešamo še omako.