
Špageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.
Špageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.

Že pred serviranjem se jih pomeša z omako, po navadi kar v ponvi, v kateri se je kuhala omaka. Špagetov pred kuhanjem seveda ne lomimo na krajše dele, niti ne režemo že pripravljenih na krožniku. Enostavno jih navijemo na vilice ob robu kupčka na krožniku. Če ne gre drugače, si pomagamo z žlico.
Špagete lahko pripravimo povsem enostavno, denimo le z oljčnim oljem, česnom soljo in svežimi feferoni. Lahko pa jih pomešamo s kakšno bolj zapleteno omako. V Italiji špagetov nikoli ne postrežejo z bolonjsko omako. Ragu, kakor v izvirniku pravijo »bolonjski omaki«, vedno kombinirajo z drugimi vrstami testenin, denimo z rezanci ali njoki.
Sestavine
- 450 g špagetov
- 1 pest mešanih zelišč (peteršilj, bazilika)
- oljčno olje
- 4 stroki česna
- 1 žlica limonovega soka
- 200 g pancete
- 3 manjše bučke
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 450 g špagetov
- 1 pest mešanih zelišč (peteršilj, bazilika)
- oljčno olje
- 4 stroki česna
- 1 žlica limonovega soka
- 200 g pancete
- 3 manjše bučke
Postopek
Česen olupimo in drobno sesekljamo, bučke in panceto pa narežemo na manjše koščke.
V mešalniku zmiksamo zelišča, česen, limonov sok in 3 žlice oljčnega olja. Solimo in popramo po okusu.
Špagete skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.
Medtem ko se špageti kuhajo, v večji ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo panceto in bučke.
Kuhane testenine odcedimo in presujemo v ponev ter primešamo še omako.