
Sledovi zvitki z gorčico in panceto
Ribji zvitki
Sledovi zvitki z gorčico in panceto
Ribji zvitki

Sestavine
- 8 filejev sleda
- 2 žlici dijonske gorčice
- 8 tankih rezin pancete
- 8 lovorovih listov
- 1 limona
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 zobotrebcev
Preberite tudi

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.

10 čokoladnih sladic, ki jih morate vsaj enkrat poskusiti
Od enostavnih klasik do prefinjenih kreacij, izbrali smo deset čokoladnih sladic, ki bi jih morali poskusiti vsaj enkrat v življenju.

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.
Sestavine
- 8 filejev sleda
- 2 žlici dijonske gorčice
- 8 tankih rezin pancete
- 8 lovorovih listov
- 1 limona
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 zobotrebcev
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono prečno narežemo na 8 rezin. Ribje fileje položimo na delovno površino s kožo navzdol, jih premažemo z gorčico in obložimo s panceto. Zavijati jih začnemo pri repu, naredimo zvitek, na vsakega položimo lovorov list in rezino limone in pritrdimo z zobotrebcem.
Zvitke zložimo v pekač, jih pokapljamo z oljem in pečemo 15 do 20 minut, da se lepo spečejo in začnejo rjaveti ob robovih. Postrežemo po dva ali tri zvitke na osebo, kot prilogo lahko postrežemo pečen krompir in sezonsko solato.
Nasvet
Sleda poznamo tudi pod imenom slanik, vendar je to ime za nasoljene slede, kadar so vloženi, pa jim rečemo rusli.