
Sledovi zvitki z gorčico in panceto
Ribji zvitki
Sledovi zvitki z gorčico in panceto
Ribji zvitki

Sestavine
- 8 filejev sleda
- 2 žlici dijonske gorčice
- 8 tankih rezin pancete
- 8 lovorovih listov
- 1 limona
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 zobotrebcev

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 8 filejev sleda
- 2 žlici dijonske gorčice
- 8 tankih rezin pancete
- 8 lovorovih listov
- 1 limona
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 zobotrebcev
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono prečno narežemo na 8 rezin. Ribje fileje položimo na delovno površino s kožo navzdol, jih premažemo z gorčico in obložimo s panceto. Zavijati jih začnemo pri repu, naredimo zvitek, na vsakega položimo lovorov list in rezino limone in pritrdimo z zobotrebcem.
Zvitke zložimo v pekač, jih pokapljamo z oljem in pečemo 15 do 20 minut, da se lepo spečejo in začnejo rjaveti ob robovih. Postrežemo po dva ali tri zvitke na osebo, kot prilogo lahko postrežemo pečen krompir in sezonsko solato.
Nasvet
Sleda poznamo tudi pod imenom slanik, vendar je to ime za nasoljene slede, kadar so vloženi, pa jim rečemo rusli.