
Sledovi zvitki z gorčico in panceto
Ribji zvitki
Sledovi zvitki z gorčico in panceto
Ribji zvitki

Sestavine
- 8 filejev sleda
- 2 žlici dijonske gorčice
- 8 tankih rezin pancete
- 8 lovorovih listov
- 1 limona
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 zobotrebcev

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 8 filejev sleda
- 2 žlici dijonske gorčice
- 8 tankih rezin pancete
- 8 lovorovih listov
- 1 limona
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 zobotrebcev
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono prečno narežemo na 8 rezin. Ribje fileje položimo na delovno površino s kožo navzdol, jih premažemo z gorčico in obložimo s panceto. Zavijati jih začnemo pri repu, naredimo zvitek, na vsakega položimo lovorov list in rezino limone in pritrdimo z zobotrebcem.
Zvitke zložimo v pekač, jih pokapljamo z oljem in pečemo 15 do 20 minut, da se lepo spečejo in začnejo rjaveti ob robovih. Postrežemo po dva ali tri zvitke na osebo, kot prilogo lahko postrežemo pečen krompir in sezonsko solato.
Nasvet
Sleda poznamo tudi pod imenom slanik, vendar je to ime za nasoljene slede, kadar so vloženi, pa jim rečemo rusli.