Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 175 g svetlega sladkorja muskovado
- 1,75 dl sončničnega olja
- 3 velika jajca
- 150 g naribanega korenja
- 100 g rozin
- naribana lupinica 1 velike pomaranče
- 175 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička mletega cimeta
- ½ žličke sveže naribanega muškatnega
obliv
- 175 g sladkorja v prahu
- 1 ½–2 žlici pomarančnega soka
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 175 g svetlega sladkorja muskovado
- 1,75 dl sončničnega olja
- 3 velika jajca
- 150 g naribanega korenja
- 100 g rozin
- naribana lupinica 1 velike pomaranče
- 175 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička mletega cimeta
- ½ žličke sveže naribanega muškatnega
obliv
- 175 g sladkorja v prahu
- 1 ½–2 žlici pomarančnega soka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dno in obod pekača s stranico 18 cm namažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko.
Sladkor, olje in rahlo razžvrkljana jajca damo v skledo in jih nežno zmešamo s kuhalnico. Primešamo nariban korenček, rozine in naribano pomarančno lupinico. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in muškatni orešek presejemo v skledo. Zmešamo s korenčkovo zmesjo. Mešanica bo precej mehka in skoraj tekoča. Nalijemo jo v pekač in pečemo 40 do 45 minut oziroma toliko časa, da je pecivo na sredini čvrsto in prožno na dotik.
Pustimo, da se kolač 5 minut ohlaja v pekaču, nato ga zvrnemo na kuhinjsko mrežico, odluščimo papir in pustimo, da se popolnoma ohladi. (Zdaj lahko kolač zamrznemo.)
Za obliv v skledici gladko zmešamo sladkor v prahu in pomarančni sok – obliv naj bo približno tako gost kot nestepena sladka smetana. Kolač preložimo na servirni krožnik in ga drzno pobrizgamo z oblivom sem in tja, tako da na površini naslikamo diagonalne črte in se obliv preliva prek robov.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jogurtova omaka s česnom
Ta lahka omaka odlično popestri pečenko, pa naj bo mesna ali vegetarijanska. Odlično se poda tudi k jedem z žara.
Njoki iz ponve z bobom, pršutom, rikoto in žajbljem
Fini njoki bodo pripravljeni, kot bi mignil