
Sladoledna roža s pokovko
Sladoledna roža s pokovko

Sestavine
- 1 žlička mehkega masla
- 100 g posladkane pokovke
- 4 dl sladke smetane
- 140 g sladkorja v prahu
- 100 g rozin
- kozarček ruma
- 100 g grobo naribane čokolade
- 4 beljaki
- tortni model in model v obliki rože

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

Ribe stare do 10 dni? Vse to se lahko šteje kot 'sveže'
Če to berete, gotovo spadate med uživače, ki jim dišijo ribe. Vas zanima, kako suvereno izbrati svežo ribo ali pa iščete nov recept? Prišli ste na pravo mesto …
Sestavine
- 1 žlička mehkega masla
- 100 g posladkane pokovke
- 4 dl sladke smetane
- 140 g sladkorja v prahu
- 100 g rozin
- kozarček ruma
- 100 g grobo naribane čokolade
- 4 beljaki
- tortni model in model v obliki rože
Postopek
Tortni model rahlo namažemo z maslom. Obod modla v obliki rože prav tako namažemo z maslom in ga postavimo na tortni model. Rožo napolnimo z dvema tretjinama pokovke; z roko potlačimo, postavimo v zamrzovalnik, medtem pa pripravimo kremo. Rozine namočimo v rum.
Sladko smetano rahlo stepemo; počasi dodajamo sladkor v prahu, nato pa smetano čvrsto stepemo. Previdno vmešamo najprej rumove rozine in grobo naribano čokolado, nato pa čvrst sneg, ki smo ga stepli iz štirih beljakov. Vmešamo še preostalo pokovko.
Maso napolnimo v model in potolčemo ob delovno površino, da se masa sprime s pokovko. Sladico postavimo za dobrih 5 ur v zamrzovalnik.
Koničast nož potopimo v vročo vodo in sladoledno rožo izrežemo iz modla. Okrasimo z lističi mete in narežemo na primerne kose.