
Sestavine
- 100 g polnovredne moke
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 ščepca soli
- 2 jajci
- 130 g naribanega korenja
- 150 g kisle smetane
- 0,6 dl kokosovega olja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 100 g nasekljanih makadamskih oreščkov
za premaz
- smetana za stepanje
- črna jedilna barva
za okras
- čokoladni mandlji za nos
- mehki bomboni roza barve za ušesa
- čokoladne kapljice za oči
- po želji kokosova moka za dlako
- zobotrebci in pekač za mafine

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 100 g polnovredne moke
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 ščepca soli
- 2 jajci
- 130 g naribanega korenja
- 150 g kisle smetane
- 0,6 dl kokosovega olja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 100 g nasekljanih makadamskih oreščkov
za premaz
- smetana za stepanje
- črna jedilna barva
za okras
- čokoladni mandlji za nos
- mehki bomboni roza barve za ušesa
- čokoladne kapljice za oči
- po želji kokosova moka za dlako
- zobotrebci in pekač za mafine
Postopek
Pečico segrej na 180 °C. V primerno veliki skledi zmešaj vse suhe sestavine. V drugo skledo daj jajci in jih razžvrkljaj. Dodaj jima še korenje, kislo smetano, olje in aromo.

Polovico mokrih sestavin vmešaj v suhe sestavine in premešaj. Dodaj še preostalo polovico in le toliko premešaj, da se sestavine povežejo.

Testo razporedi v pekač za mafine in peci 20 do 30 minut. Pečene ohladi na kuhinjski rešetki. Privzdignjen vrh kolačkov odreži, da dobiš ravno ploskev, na kateri bo koalin obraz. Za okras močno stepi smetano in jo zmešaj z malo črne barve, da dobiš smetano sive barve.

Rob in vrh kolačkov premaži smetano. Za koalina ušesa na eno stran zobotrebca nadeni bombon, drugo stran pa zapiči v rob kolačka (rob bombonov lahko okrasiš s smetano v brizgalni vrečki). Čokoladne mandlje uporabi za nos, za oči pa čokoladne kapljice. Koale lahko posuješ tudi s kokosovo moko.
