
Sirčkove tortice s pinjencem in medeno pečenim sadjem
Pisane tortice za poletni piknik
Sirčkove tortice s pinjencem in medeno pečenim sadjem
Pisane tortice za poletni piknik

Sestavine
sirčkove tortice
- 100 g maslenih piškotov
- 30 g stopljenega masla
- 450 g polnomastnega kremnega sira
- 1,5 dl pinjenca
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 jajce + 1 rumenjak
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
sadje
- mešano koščičasto sadje (mi smo uporabili 2 marelici, 2 ringloja in 1 majhno breskev)
- 1 žlica medu
- 2 žlici desertnega vina
- kanček vaniljevega izvlečka ali arome
- pest malin ali robidnic
- 9 žličk marelične marmelade
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
sirčkove tortice
- 100 g maslenih piškotov
- 30 g stopljenega masla
- 450 g polnomastnega kremnega sira
- 1,5 dl pinjenca
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 jajce + 1 rumenjak
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
sadje
- mešano koščičasto sadje (mi smo uporabili 2 marelici, 2 ringloja in 1 majhno breskev)
- 1 žlica medu
- 2 žlici desertnega vina
- kanček vaniljevega izvlečka ali arome
- pest malin ali robidnic
- 9 žličk marelične marmelade
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. Devet vdolbin pekača za mafine obložimo s papirnatimi modelčki. Piškote damo v vrečko za zamrzovanje in jih zdrobimo z valjarjem ali pa jih zmeljemo v multipraktiku, nato drobtine zmešamo s stopljenim maslom. Drobtine razdelimo v modelčke in jih s hrbtno stranjo žlice čvrsto pritisnemo ob dno.
V vrču stepemo kremni sir, pinjenec, sladkor, celo jajce in rumenjak ter vaniljo. Mešanico nalijemo na piškotno podlago, tako da so modelčki napolnjeni do vrha. Pečemo 20 minut, nato pečico ugasnemo in tortice pustimo v njej še 2 uri oziroma toliko časa, da se pečica popolnoma ohladi. Nato jih za najmanj 3 ure, še bolje pa čez noč, shranimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. Koščičasto sadje razpolovimo ali narežemo na četrtine in odstranimo koščice. V pekaču ga pomešamo z medom, vinom in vaniljo ter postavimo v ogreto pečico za 15 minut, da se malo zmehča ter tu in tam karamelizira. Dodamo maline ali robidnice in pečemo še 2 do 3 minute, da so videti sijoče in sočne. Pustimo, da se sadje ohladi.
Ko želimo postreči, tortice zložimo na pladenj ali posamezne krožnike ter vsako obložimo z žličko marmelade in malo pečenega sadja ter pokapamo s sokovi iz pekača.