Kaj boste skuhali danes?
Sadni pralineji
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadni pralineji
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sestavine
- 2 čvrsti banani
- 8 jagod
- 100 g jedilne ali mlečne čokolade
- pisane mrvice za posip
- lesena nabodala
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 2 čvrsti banani
- 8 jagod
- 100 g jedilne ali mlečne čokolade
- pisane mrvice za posip
- lesena nabodala
Postopek
Jagode operi, banani olupi in vsako nareži na 4 koščke.
Čokolado razlomi v posodico in prosi odraslega, naj ti jo pomaga postaviti nad soparo. Med mešanjem počasi raztopi čokolado. Raztopljeno rahlo ohladi (vendar ne v hladilniku).
Po en košček sadja nasadi na leseno nabodalo in sadje potopi v čokolado (pomagaš si lahko tudi z žlico). Paličice malo potresi nad posodico, nato pa jih zapiči v kos stiropora ali jih postavi v višji kozarec.
S čokolado oblite koščke sadja po vrhu potresi s pisanimi mrvicami. Okrasiš jih lahko tudi s čokoladnimi mrvicami ali kokosovo moko. Počakaj, da se čokolada nekoliko strdi, nato pa se veselo posladkaj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pirin šarkelj
Konfitirana tunina
Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami
Ocvrti zrezki na vabljiv način.