© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Robidov šodo

Hitra, a imenitna sladica

Robidov šodo

Hitra, a imenitna sladica

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
In Season Blackberries – September ‘09

Sestavine

  • 400 g robidnic
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 1 vaniljev strok
  • 3 žlice desertnega vina
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 400 g robidnic
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 1 vaniljev strok
  • 3 žlice desertnega vina

Postopek

1

Robidnice skupaj s 25 g sladkorja v skledi rahlo pretlačimo. V 6 manjših kozarčkov naložimo po eno žlico robidnic, preostale robidnice pa prihranimo za pozneje.

2

V srednje veliki kozici zavremo malo vode, rumenjake pa damo v večjo ognjevarno posodo. Vaniljev strok razpolovimo in semena postrgamo v rumenjake. Dodamo preostali sladkor. Z električnim mešalnikom stepamo, da dobimo rahlo in zračno maso. Dodamo vino in posodo položimo nad kozico, v kateri nežno vre voda, tako da se dno posode ne dotika vode. Močno stepamo 10 do 12 minut, da postane jajčna mešanica gosta in penasta, metlice pa v kremi pustijo jasno sled. Nekaj soka, ki se je nabral pri robidnicah, odcedimo in robidnice vmešamo v jajčno peno. Mešanico razdelimo v kozarčke in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.