Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g robidnic
- 140 g rjavega sladkorja
- 6 rumenjakov
- 1 vaniljev strok
- 3 žlice desertnega vina
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 400 g robidnic
- 140 g rjavega sladkorja
- 6 rumenjakov
- 1 vaniljev strok
- 3 žlice desertnega vina
Postopek
Robidnice skupaj s 25 g sladkorja v skledi rahlo pretlačimo. V 6 manjših kozarčkov naložimo po eno žlico robidnic, preostale robidnice pa prihranimo za pozneje.
V srednje veliki kozici zavremo malo vode, rumenjake pa damo v večjo ognjevarno posodo. Vaniljev strok razpolovimo in semena postrgamo v rumenjake. Dodamo preostali sladkor. Z električnim mešalnikom stepamo, da dobimo rahlo in zračno maso. Dodamo vino in posodo položimo nad kozico, v kateri nežno vre voda, tako da se dno posode ne dotika vode. Močno stepamo 10 do 12 minut, da postane jajčna mešanica gosta in penasta, metlice pa v kremi pustijo jasno sled. Nekaj soka, ki se je nabral pri robidnicah, odcedimo in robidnice vmešamo v jajčno peno. Mešanico razdelimo v kozarčke in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pirin šarkelj
Konfitirana tunina
Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami
Ocvrti zrezki na vabljiv način.