
Rezanci z morskimi sadeži po špansko
Rezanci z morskimi sadeži po špansko

Sestavine
- velik ščep žafrana
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 fileji piščančjih prsi brez kože in kosti
- 1 sesekljana srednje velika čebula
- 2 strta stroka česna
- 2 lista lovora
- 2 rdeči papriki
- 170 g svežega ali zamrznjenega graha
- 170 g svežega ali zamrznjenega boba
- 1,5 dl belega vina
- 650 g klapavic
- 4,5 dl piščančje jušne osnove
- 400 g rezancev
- 450 g olupljenih svežih velikih kozic
- 2,5 dl polnomastne sladke smetane
- velika pest nasekljanega peteršilja
- sol
- sveže mleti poper
- limona, ko postrežemo

Recept za viralno TikTok kumarično solato, ki navdušuje tudi pri nas
Viralna solata iz kumar, ki se zdi, da je povsod prisotna zahvaljujoč fantu, ki je pripravil številne solate izključno iz kumar. Tako jo lahko pripravite sami.

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.
Sestavine
- velik ščep žafrana
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 fileji piščančjih prsi brez kože in kosti
- 1 sesekljana srednje velika čebula
- 2 strta stroka česna
- 2 lista lovora
- 2 rdeči papriki
- 170 g svežega ali zamrznjenega graha
- 170 g svežega ali zamrznjenega boba
- 1,5 dl belega vina
- 650 g klapavic
- 4,5 dl piščančje jušne osnove
- 400 g rezancev
- 450 g olupljenih svežih velikih kozic
- 2,5 dl polnomastne sladke smetane
- velika pest nasekljanega peteršilja
- sol
- sveže mleti poper
- limona, ko postrežemo
Postopek
Piščančje prsi narežemo na kocke, papriko očistimo semen in narežemo na trakove. Žafran stresemo v majhno posodico, prelijemo z dvema žlicama vrele vode in pustimo, da se namaka. V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo piščančje meso in ga pražimo 4 do 5 minut.
V ponev dodamo čebulo in česen, pražimo 3 do 4 minute, nato priložimo lovor in papriko ter pražimo 4 do 5 minut. Vmešamo grah in bob in ob stalnem mešanju vse pražimo še 2 do 3 minute, nato odstranimo z ognja.
V kozico vlijemo vino in ga zavremo. Vanj stresemo očiščene klapavice, pokrijemo in kuhamo 3 do 5 minut, da se školjke odprejo (neodprte zavržemo). Školjke odcedimo, tekočino prihranimo. Počakamo 5 minut, da se školjke in tekočina umirijo.
Školjčno tekočino zlijemo v ponev z mesom in zelenjavo, dodamo žafran in piščančjo osnovo. Rezance skuhamo po navodilih z embalaže.
Medtem omako segrejemo, dodamo kozice, kuhamo eno minuto, dodamo smetano in kuhamo še 2 do 3 minute. V omako damo še klapavice in peteršilj, solimo, popramo in dobro premešamo. Rezance odcedimo in stresemo v omako. Premešamo, razdelimo na krožnike in postrežemo z limonovimi krhlji.