
Puranji burgerji s koriandrom in gvakamolejem
Puranji burgerji s koriandrom in gvakamolejem

Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 1 žlička worcestrske omake
- 85 g svežih krušnih drobtin
- 1 žlica sesekljanega koriandra
- 1 rdeča čebula
- 4 bombice za burgerje
- 1 žlička sončničnega olja
- sol in poper
- gvakamole
- 2 vloženi rdeči papriki
Gvakamole
- 2 zrela avokada
- 1 dolg rdeč čili
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limone
- 8 kapljic tabaska
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 1 žlička worcestrske omake
- 85 g svežih krušnih drobtin
- 1 žlica sesekljanega koriandra
- 1 rdeča čebula
- 4 bombice za burgerje
- 1 žlička sončničnega olja
- sol in poper
- gvakamole
- 2 vloženi rdeči papriki
Gvakamole
- 2 zrela avokada
- 1 dolg rdeč čili
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limone
- 8 kapljic tabaska
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo. Mleto meso, worcestersko omako, drobtine, polovico koriandra in čebule, sol in poper zmešamo v enotno maso. Oblikujemo 4 polpete in jih do peke shranimo v hladilniku.
Žar ali rebrasto ponev močno segrejemo. Kruhke prečno prerežemo na pol. Eno minuto jih pečemo s prerezano stranjo navzdol in jih shranimo na toplem. Polpete premažemo z oljem, da se ne bodo prijemale podlage. Na vsaki strani jih pečemo 7 do 8 minut, da dobijo črne proge od reber/rešetke in so tudi znotraj pečene. Kruhke nadevamo s polpetami, gvakamolejem (glej opombo) in koščki paprike.
Slastni gvakamole
Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo, drobno sesekljamo tudi čebulo in koriander. Avokada olupimo in jima odstranimo koščico, nato ju damo v skledo in z vilicami pretlačimo tako, da ima masa še nekaj teksture. V skledici zmešamo limonov sok, tabasko, čili, koriander, čebulo, oljčno olje in sol. Mešanico nežno vmešamo v avokado.