
Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem
Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa
Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem
Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa

Sestavine
kroglice
- 300 g mletega puranjega mesa
- 100 g pršuta
- 80 g sredice belega kruha
- malo mleka
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice nasekljanega peteršilja
- 2 stroka česna
omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 1 žlička koromačevih semen
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol
- poper
- 400 g špagetov

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
kroglice
- 300 g mletega puranjega mesa
- 100 g pršuta
- 80 g sredice belega kruha
- malo mleka
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice nasekljanega peteršilja
- 2 stroka česna
omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 1 žlička koromačevih semen
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol
- poper
- 400 g špagetov
Postopek
Sredico kruha namočimo v mleko. Mleto meso damo v skledo, mu dodamo nasekljan pršut, odcejen kruh, sesekljan česen, peteršilj in jajce. Solimo in popramo, dobro premešamo in z rokami naredimo 12 kroglic. Damo jih v hladilnik za 10 minut.
Medtem čebulo, korenček in česen sesekljamo ter v ponvi na žlici olja pražimo 5 do 6 minut, da se zelenjava zmehča. Priložimo koromačeva semena in pražimo še nekaj sekund. Prilijemo sesekljan paradižnik in še pol pločevinke vode ter vmešamo paradižnikovo mezgo. Solimo, popramo in kuhamo 15 minut, nato s paličnim mešalnikom omako grobo zmešamo.
Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje in mesne kroglice pražimo 8 do 10 minut. Preložimo jih v paradižnikovo omako in še malo pokuhamo, da se vse dobro pregreje. Postrežemo s špageti.