
Mesne kroglice s krompirjem
Mesne kroglice so priljubljena jed v številnih kuhinjah Azije, Evrope in Amerike.
Mesne kroglice s krompirjem
Mesne kroglice so priljubljena jed v številnih kuhinjah Azije, Evrope in Amerike.

Kroglice iz mletega mesa so včasih dopolnjene z drobtinami, čebulo, jajci, maslom ali začimbami, nato pa kuhane, ocvrte ali pečene. Mesne kroglice so bile priljubljene že v stari dobi Kitajske in v starem Rimu.
Pri nas jim pravimo čufte, kar je oblika orientalskega imena kofta. Danes so priljubljene po vsem svetu, povsod jih pripravljajo malce drugače in pod svojim imenom. Tako v Italiji kot denimo na švedskem, kjer so celo nacionalna jed. Pravijo jim köttbullar in so precej majhne, postrežene s smetanovo omako. Prvič si jih je dal pripraviti švedski kralj po turškem receptu.
Sestavine
- 800 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- origano
- sol in poper
- 1 žlica mlete paprike
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
- 600 g krompirja
- 4 žlice sončničnega olja
- 1 žlica mlete kumine
- 1 rdeča paprika
- mlada čebulica in zelišča za okras (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 800 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- origano
- sol in poper
- 1 žlica mlete paprike
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
- 600 g krompirja
- 4 žlice sončničnega olja
- 1 žlica mlete kumine
- 1 rdeča paprika
- mlada čebulica in zelišča za okras (po želji)
Postopek
Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo, nato pa zmešamo z mletim mesom. Začinimo z origanom, soljo, poprom in mleto papriko.
Mešanici dodamo jajce in drobtine ter dobro premešamo, nato pa oblikujemo manjše kroglice.
Krompir olupimo, narežemo na četrtine in v skledi zmešamo z oljem, soljo in kumino. Papriko narežemo na manjše koščke.
V naoljen pekač izmenično polagamo mesne kroglice, krompir in papriko. Pečemo v pečici na 180 ° C približno 35 minut. Preden postrežemo, lahko jed okrasimo z mlado čebulico in zelišči.