Kaj boste skuhali danes?
Mesne kroglice s krompirjem
Mesne kroglice so priljubljena jed v številnih kuhinjah Azije, Evrope in Amerike.
Mesne kroglice s krompirjem
Mesne kroglice so priljubljena jed v številnih kuhinjah Azije, Evrope in Amerike.
Kroglice iz mletega mesa so včasih dopolnjene z drobtinami, čebulo, jajci, maslom ali začimbami, nato pa kuhane, ocvrte ali pečene. Mesne kroglice so bile priljubljene že v stari dobi Kitajske in v starem Rimu.
Pri nas jim pravimo čufte, kar je oblika orientalskega imena kofta. Danes so priljubljene po vsem svetu, povsod jih pripravljajo malce drugače in pod svojim imenom. Tako v Italiji kot denimo na švedskem, kjer so celo nacionalna jed. Pravijo jim köttbullar in so precej majhne, postrežene s smetanovo omako. Prvič si jih je dal pripraviti švedski kralj po turškem receptu.
Sestavine
- 800 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- origano
- sol in poper
- 1 žlica mlete paprike
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
- 600 g krompirja
- 4 žlice sončničnega olja
- 1 žlica mlete kumine
- 1 rdeča paprika
- mlada čebulica in zelišča za okras (po želji)
S temi nasveti bo vaš pražen krompir kot iz najboljše gostilne
Pražen, tenstan ali restan krompir ima v slovenskih srcih prav posebno mesto, sicer pa še svoje društvo, himno in festival. Prav je, da ga pripravimo, kot se spodobi.
Strašno slastni browniji, ki bodo hit na vsaki 'halloween' zabavi
Če letos za noč čarovnic načrtujete sladko presenečenje, potem so ti browniji z duhci popolna izbira!
Mehki buhteljni z vaniljevo kremo, ki se kar topijo v ustih
Začetek šolskih počitnic bo mrzel in moker – kot nalašč za pripravo omamno dišečih buhteljnov, ob katerih se bo sladkala vsa družina.
Sestavine
- 800 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- origano
- sol in poper
- 1 žlica mlete paprike
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
- 600 g krompirja
- 4 žlice sončničnega olja
- 1 žlica mlete kumine
- 1 rdeča paprika
- mlada čebulica in zelišča za okras (po želji)
Postopek
Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo, nato pa zmešamo z mletim mesom. Začinimo z origanom, soljo, poprom in mleto papriko.
Mešanici dodamo jajce in drobtine ter dobro premešamo, nato pa oblikujemo manjše kroglice.
Krompir olupimo, narežemo na četrtine in v skledi zmešamo z oljem, soljo in kumino. Papriko narežemo na manjše koščke.
V naoljen pekač izmenično polagamo mesne kroglice, krompir in papriko. Pečemo v pečici na 180 ° C približno 35 minut. Preden postrežemo, lahko jed okrasimo z mlado čebulico in zelišči.
Priljubljeni recepti
Pastilla z račko, marelicami in pinjolami
Pastilla je tradicionalna maroška jed iz vlečenega testa z mesnim nadevom. Tokrat smo jo pripravili z račko.
Domači krekerji z grobo mleto soljo
Naredite si krekerje in jih pomalicajte v službi.
Jabolčne tortice z vaniljevo kremo in hrustljavim posipom
Slastna jabolčna sladica za popoln pozdrav jeseni
