Kaj boste skuhali danes?
Mesne kroglice s krompirjem
Mesne kroglice so priljubljena jed v številnih kuhinjah Azije, Evrope in Amerike.
Mesne kroglice s krompirjem
Mesne kroglice so priljubljena jed v številnih kuhinjah Azije, Evrope in Amerike.
Kroglice iz mletega mesa so včasih dopolnjene z drobtinami, čebulo, jajci, maslom ali začimbami, nato pa kuhane, ocvrte ali pečene. Mesne kroglice so bile priljubljene že v stari dobi Kitajske in v starem Rimu.
Pri nas jim pravimo čufte, kar je oblika orientalskega imena kofta. Danes so priljubljene po vsem svetu, povsod jih pripravljajo malce drugače in pod svojim imenom. Tako v Italiji kot denimo na švedskem, kjer so celo nacionalna jed. Pravijo jim köttbullar in so precej majhne, postrežene s smetanovo omako. Prvič si jih je dal pripraviti švedski kralj po turškem receptu.
Sestavine
- 800 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- origano
- sol in poper
- 1 žlica mlete paprike
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
- 600 g krompirja
- 4 žlice sončničnega olja
- 1 žlica mlete kumine
- 1 rdeča paprika
- mlada čebulica in zelišča za okras (po želji)
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- 800 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- origano
- sol in poper
- 1 žlica mlete paprike
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
- 600 g krompirja
- 4 žlice sončničnega olja
- 1 žlica mlete kumine
- 1 rdeča paprika
- mlada čebulica in zelišča za okras (po želji)
Postopek
Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo, nato pa zmešamo z mletim mesom. Začinimo z origanom, soljo, poprom in mleto papriko.
Mešanici dodamo jajce in drobtine ter dobro premešamo, nato pa oblikujemo manjše kroglice.
Krompir olupimo, narežemo na četrtine in v skledi zmešamo z oljem, soljo in kumino. Papriko narežemo na manjše koščke.
V naoljen pekač izmenično polagamo mesne kroglice, krompir in papriko. Pečemo v pečici na 180 ° C približno 35 minut. Preden postrežemo, lahko jed okrasimo z mlado čebulico in zelišči.
Priljubljeni recepti
Brodet iz plemenitih rib
Pečena piščančja bedra s krompirjem in tartufi
Klasična bedra in krompir bomo popestrili z dodatkom tartufov
