
Presna cvetačna »rižota« z grahom
Presna cvetačna »rižota« z grahom

Sestavine
- 1 srednje velika glava cvetače
- 1 skodelica* svežega graha
- 4 šalotke, narezane na tanke rezine
- ½ skodelice svežega limonovega soka
- lupina 1 limone
- 2 žlički kumine
- 2 žlički javorjevega sirupa
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- ščepec himalajske soli
- poper
- ½ skodelice pinjol
- 1 žlica zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- pest suhih brusnic za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 srednje velika glava cvetače
- 1 skodelica* svežega graha
- 4 šalotke, narezane na tanke rezine
- ½ skodelice svežega limonovega soka
- lupina 1 limone
- 2 žlički kumine
- 2 žlički javorjevega sirupa
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- ščepec himalajske soli
- poper
- ½ skodelice pinjol
- 1 žlica zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- pest suhih brusnic za posip
Postopek
Cvetačo operemo in jo narežemo na cvetke ter v električnem mešalniku sesekljamo do velikosti riža. Sesekljano cvetačo v skledi zmešamo z grahom in tanko narezano šalotko.
Za preliv zmešamo limonov sok in lupino, kumino, javorjev sirup in nariban ingver. Prelijemo po zelenjavi in zmešamo. Solimo in popramo po okusu in po vrhu posujemo s pinjolami, zdrobljenim čilijem in suhimi brusnicami.
Opomba
1 skodelica je 2,5 dl.