
Presna cvetačna »rižota« z grahom
Presna cvetačna »rižota« z grahom

Sestavine
- 1 srednje velika glava cvetače
- 1 skodelica* svežega graha
- 4 šalotke, narezane na tanke rezine
- ½ skodelice svežega limonovega soka
- lupina 1 limone
- 2 žlički kumine
- 2 žlički javorjevega sirupa
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- ščepec himalajske soli
- poper
- ½ skodelice pinjol
- 1 žlica zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- pest suhih brusnic za posip
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 srednje velika glava cvetače
- 1 skodelica* svežega graha
- 4 šalotke, narezane na tanke rezine
- ½ skodelice svežega limonovega soka
- lupina 1 limone
- 2 žlički kumine
- 2 žlički javorjevega sirupa
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- ščepec himalajske soli
- poper
- ½ skodelice pinjol
- 1 žlica zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- pest suhih brusnic za posip
Postopek
Cvetačo operemo in jo narežemo na cvetke ter v električnem mešalniku sesekljamo do velikosti riža. Sesekljano cvetačo v skledi zmešamo z grahom in tanko narezano šalotko.
Za preliv zmešamo limonov sok in lupino, kumino, javorjev sirup in nariban ingver. Prelijemo po zelenjavi in zmešamo. Solimo in popramo po okusu in po vrhu posujemo s pinjolami, zdrobljenim čilijem in suhimi brusnicami.
Opomba
1 skodelica je 2,5 dl.