
Popečeni kruhki s figami in labnehom iz kozjega jogurta
Hrustljav kruh in nežna obloga ter mešanica sladkega in slanega okusa bodo poskrbeli, da se vam bo ta prigrizek vtisnil v spomin.
Popečeni kruhki s figami in labnehom iz kozjega jogurta
Hrustljav kruh in nežna obloga ter mešanica sladkega in slanega okusa bodo poskrbeli, da se vam bo ta prigrizek vtisnil v spomin.

Sestavine
- 2,5 dl kozjega jogurta
- 1⁄4 žličke soli
- nekaj vejic timijana
- 6 rezin kruha
- 4–6 zrelih fig
- tekoči med, ko postrežemo
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 2,5 dl kozjega jogurta
- 1⁄4 žličke soli
- nekaj vejic timijana
- 6 rezin kruha
- 4–6 zrelih fig
- tekoči med, ko postrežemo
Postopek
Najprej pripravimo labneh. Cedilo obložimo z gazo ali čisto kuhinjsko krpo in ga namestimo nad skledo, tako da se ne dotika dna. Jogurt zmešamo s soljo, ga damo v cedilo, pokrijemo s krpo in čez noč pustimo v hladilniku.
Tik preden bomo postregli, osmukamo timijan in fige narežemo na rezine. Labneh preložimo v skledico in mu primešamo timijanove lističe, nato pa ga obilno namažemo na kruhke, ki smo jih pravkar popekli. Vsakega obložimo še s figami, pokapamo z medom in potresemo z nekaj timijanovimi lističi.
Labneh
Labneh je gost, odcejen jogurt, kot ga poznajo na Bližnjem vzhodu, kjer ga največkrat postrežejo v družbi zelišč (meta, timijan), oljčnega olja in/ali medu. Pri nas ga najdemo pod nazivom grški jogurt ali jogurt na grški način, pripravimo pa ga lahko tudi sami.