
Polnjene paprike z žara
Z mocarelo in olivami
Polnjene paprike z žara
Z mocarelo in olivami

Sestavine
- 4 podolgovate paprike za žar
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g mocarele
- 2 žlici črnih oliv
- 1 žlica nasekljanega origana
- 2 strta stroka česna
- olje za pokapanje

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
- 4 podolgovate paprike za žar
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g mocarele
- 2 žlici črnih oliv
- 1 žlica nasekljanega origana
- 2 strta stroka česna
- olje za pokapanje
Postopek
Paprike operemo, jih razpolovimo in odstranimo semena, pecelj pa pustimo. Mocarelo narežemo na rezine, olive pa nasekljamo. Žar ali ponev z rebrastim dnom segrejemo. Zunanjost paprik premažemo z oljem.
Paprike napolnimo z mocarelo, olivami, origanom in česnom ter jih prelijemo še z malo olja, če želimo.
Damo na žar ali v ponev ter pečemo 12 do 15 minut, da paprike porjavijo. Paprike lahko enako dolgo pečemo tudi v pečici na 220 °C.
Nasvet
Za še močnejši okus po žaru lahko med peko na žaru paprike pokrijete s primernim pekačem.