
Polnjene paprike z žara
Z mocarelo in olivami
Polnjene paprike z žara
Z mocarelo in olivami

Sestavine
- 4 podolgovate paprike za žar
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g mocarele
- 2 žlici črnih oliv
- 1 žlica nasekljanega origana
- 2 strta stroka česna
- olje za pokapanje

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.

Zakaj čiščenje s kisom in sodo bikarbono ne deluje, kot bi želeli
Alkoholni kis in soda bikarbona sta verjetno najbolj opevan par za čiščenje raznovrstnih površin. Pa resnično delujeta, kot bi želeli?

Na ta način bodo rebrca z žara vedno uspela
Rebrca veljajo za pravo kraljevsko jed z žara, a do popolnega okusa vodi le ena pot: počasno pečenje pri nizki temperaturi.
Sestavine
- 4 podolgovate paprike za žar
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g mocarele
- 2 žlici črnih oliv
- 1 žlica nasekljanega origana
- 2 strta stroka česna
- olje za pokapanje
Postopek
Paprike operemo, jih razpolovimo in odstranimo semena, pecelj pa pustimo. Mocarelo narežemo na rezine, olive pa nasekljamo. Žar ali ponev z rebrastim dnom segrejemo. Zunanjost paprik premažemo z oljem.
Paprike napolnimo z mocarelo, olivami, origanom in česnom ter jih prelijemo še z malo olja, če želimo.
Damo na žar ali v ponev ter pečemo 12 do 15 minut, da paprike porjavijo. Paprike lahko enako dolgo pečemo tudi v pečici na 220 °C.
Nasvet
Za še močnejši okus po žaru lahko med peko na žaru paprike pokrijete s primernim pekačem.