
Polnjene paprike z žara
Z mocarelo in olivami
Polnjene paprike z žara
Z mocarelo in olivami

Sestavine
- 4 podolgovate paprike za žar
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g mocarele
- 2 žlici črnih oliv
- 1 žlica nasekljanega origana
- 2 strta stroka česna
- olje za pokapanje

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 4 podolgovate paprike za žar
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g mocarele
- 2 žlici črnih oliv
- 1 žlica nasekljanega origana
- 2 strta stroka česna
- olje za pokapanje
Postopek
Paprike operemo, jih razpolovimo in odstranimo semena, pecelj pa pustimo. Mocarelo narežemo na rezine, olive pa nasekljamo. Žar ali ponev z rebrastim dnom segrejemo. Zunanjost paprik premažemo z oljem.
Paprike napolnimo z mocarelo, olivami, origanom in česnom ter jih prelijemo še z malo olja, če želimo.
Damo na žar ali v ponev ter pečemo 12 do 15 minut, da paprike porjavijo. Paprike lahko enako dolgo pečemo tudi v pečici na 220 °C.
Nasvet
Za še močnejši okus po žaru lahko med peko na žaru paprike pokrijete s primernim pekačem.