
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g mladega krompirja
- 150 g velikih izkoščičenih zelenih oliv
- 1 limona
- 8 svežih lovorovih listov
- 6 neolupljenih strokov česna
- 4 velika piščančja stegna
- sol in poper
- vodna kreša ali zelena solata, ko postrežemo
Preberite tudi

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.

Čebulni olupki: Zaklad v kuhinji, ki ga večina še vedno meče proč
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice
Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g mladega krompirja
- 150 g velikih izkoščičenih zelenih oliv
- 1 limona
- 8 svežih lovorovih listov
- 6 neolupljenih strokov česna
- 4 velika piščančja stegna
- sol in poper
- vodna kreša ali zelena solata, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V velik pekač damo oljčno olje in vanj stresemo krompir, olive, na četrtine narezano limono, lovor in neolupljen česen. Dobro premešamo, da se vse prekrije z oljem, in enakomerno razporedimo. V pekač položimo piščančja stegna, tako da je koža zgoraj, solimo in popramo.
Pekač damo v pečico in pečemo eno uro; po pol ure prelijemo vsebino pekača s sokovi, ki so se v njem nabrali med peko. Po 45 minutah preverimo, ali je krompir mehak in piščanec pečen; nato pečemo še 15 minut, da se koža na stegnih hrustljavo zapeče.
Pekač vzamemo iz pečice. Pečene česnove stroke iztisnemo iz lupin, tako da jih pritisnemo s hrbtnim delom žlice. Lupine zavržemo, stlačen česen pa zmešamo s sokom, ki se je natekel iz mesa. Postrežemo s krešo ali svojo najljubšo zeleno solato.