Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec in mladi krompir iz pečice

Piščanec in mladi krompir iz pečice

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–4 osebe
Oznake
krompir piščanec in krompir piščanec v pečici
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 500 g mladega krompirja
  • 150 g velikih izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 limona
  • 8 svežih lovorovih listov
  • 6 neolupljenih strokov česna
  • 4 velika piščančja stegna
  • sol in poper
  • vodna kreša ali zelena solata, ko postrežemo

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 500 g mladega krompirja
  • 150 g velikih izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 limona
  • 8 svežih lovorovih listov
  • 6 neolupljenih strokov česna
  • 4 velika piščančja stegna
  • sol in poper
  • vodna kreša ali zelena solata, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V velik pekač damo oljčno olje in vanj stresemo krompir, olive, na četrtine narezano limono, lovor in neolupljen česen. Dobro premešamo, da se vse prekrije z oljem, in enakomerno razporedimo. V pekač položimo piščančja stegna, tako da je koža zgoraj, solimo in popramo.

2

Pekač damo v pečico in pečemo eno uro; po pol ure prelijemo vsebino pekača s sokovi, ki so se v njem nabrali med peko. Po 45 minutah preverimo, ali je krompir mehak in piščanec pečen; nato pečemo še 15 minut, da se koža na stegnih hrustljavo zapeče.

3

Pekač vzamemo iz pečice. Pečene česnove stroke iztisnemo iz lupin, tako da jih pritisnemo s hrbtnim delom žlice. Lupine zavržemo, stlačen česen pa zmešamo s sokom, ki se je natekel iz mesa. Postrežemo s krešo ali svojo najljubšo zeleno solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.