
Piščanec in mladi krompir iz pečice
Piščanec in mladi krompir iz pečice

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g mladega krompirja
- 150 g velikih izkoščičenih zelenih oliv
- 1 limona
- 8 svežih lovorovih listov
- 6 neolupljenih strokov česna
- 4 velika piščančja stegna
- sol in poper
- vodna kreša ali zelena solata, ko postrežemo
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g mladega krompirja
- 150 g velikih izkoščičenih zelenih oliv
- 1 limona
- 8 svežih lovorovih listov
- 6 neolupljenih strokov česna
- 4 velika piščančja stegna
- sol in poper
- vodna kreša ali zelena solata, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V velik pekač damo oljčno olje in vanj stresemo krompir, olive, na četrtine narezano limono, lovor in neolupljen česen. Dobro premešamo, da se vse prekrije z oljem, in enakomerno razporedimo. V pekač položimo piščančja stegna, tako da je koža zgoraj, solimo in popramo.
Pekač damo v pečico in pečemo eno uro; po pol ure prelijemo vsebino pekača s sokovi, ki so se v njem nabrali med peko. Po 45 minutah preverimo, ali je krompir mehak in piščanec pečen; nato pečemo še 15 minut, da se koža na stegnih hrustljavo zapeče.
Pekač vzamemo iz pečice. Pečene česnove stroke iztisnemo iz lupin, tako da jih pritisnemo s hrbtnim delom žlice. Lupine zavržemo, stlačen česen pa zmešamo s sokom, ki se je natekel iz mesa. Postrežemo s krešo ali svojo najljubšo zeleno solato.