Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec in mladi krompir iz pečice

Piščanec in mladi krompir iz pečice

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 500 g mladega krompirja
  • 150 g velikih izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 limona
  • 8 svežih lovorovih listov
  • 6 neolupljenih strokov česna
  • 4 velika piščančja stegna
  • sol in poper
  • vodna kreša ali zelena solata, ko postrežemo

Preberite tudi

kava.jpg
svet24 · Kava

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah

Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 500 g mladega krompirja
  • 150 g velikih izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 limona
  • 8 svežih lovorovih listov
  • 6 neolupljenih strokov česna
  • 4 velika piščančja stegna
  • sol in poper
  • vodna kreša ali zelena solata, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V velik pekač damo oljčno olje in vanj stresemo krompir, olive, na četrtine narezano limono, lovor in neolupljen česen. Dobro premešamo, da se vse prekrije z oljem, in enakomerno razporedimo. V pekač položimo piščančja stegna, tako da je koža zgoraj, solimo in popramo.

2

Pekač damo v pečico in pečemo eno uro; po pol ure prelijemo vsebino pekača s sokovi, ki so se v njem nabrali med peko. Po 45 minutah preverimo, ali je krompir mehak in piščanec pečen; nato pečemo še 15 minut, da se koža na stegnih hrustljavo zapeče.

3

Pekač vzamemo iz pečice. Pečene česnove stroke iztisnemo iz lupin, tako da jih pritisnemo s hrbtnim delom žlice. Lupine zavržemo, stlačen česen pa zmešamo s sokom, ki se je natekel iz mesa. Postrežemo s krešo ali svojo najljubšo zeleno solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.