Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s kaprami in krompirjem
Kapre in olive bodo popestrile klasično kombinacijo
Piščanec s kaprami in krompirjem
Kapre in olive bodo popestrile klasično kombinacijo
Sestavine
- 250 g drobnega krompirja
- 4 piščančja stegna brez kože in kosti
- 2 žlici moke
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici kaper
- 65 g zelenih oliv, nadevanih s papriko
- lupinica in sok ½ limone
- pest grobo nasekljanega peteršilja
- sol
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.
Sestavine
- 250 g drobnega krompirja
- 4 piščančja stegna brez kože in kosti
- 2 žlici moke
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici kaper
- 65 g zelenih oliv, nadevanih s papriko
- lupinica in sok ½ limone
- pest grobo nasekljanega peteršilja
- sol
Postopek
Krompir olupimo, razpolovimo in ga v osoljenem kropu kuhamo 8 do 10 minut, da je mehak, nato ga odcedimo.
Piščančja stegna razpolovimo in solimo. Moko zmešamo z origanom in v njej povaljamo piščanca. V kozici na visoki temperaturi segrejemo olje in na njem pražimo odcejene in osušene kapre približno 2 minuti, da postanejo hrustljave. S penovko jih poberemo iz kozice in prihranimo.
Temperaturo malo zmanjšamo, v kozico dodamo piščanca in pečemo približno 10 minut, da se zlato rjavo obarva. Dodamo odcejen krompir in olive. Pražimo še 10 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen in malce ožgan. Na jed stisnemo limonov sok, posujemo s kaprami, peteršiljem in limonovo lupinico ter postrežemo. Zraven se prileže zelena solata.
Nasvet
Če imamo mladi krompir, ga ne lupimo.