© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančja bedra po tajsko

Bedrca, marinirana z rdečo karijevo pasto in sladko čilijevo omako

Piščančja bedra po tajsko

Bedrca, marinirana z rdečo karijevo pasto in sladko čilijevo omako

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fragrant thai drumstickslet's eat outdoorsweekend

Sestavine

  • 2 žlici sladke čilijeve omake
  • naribana lupina 1 pomaranče
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 1 strt strok česna
  • 1 žlica rdeče karijeve paste
  • 8 piščančjih bedrc brez kože
  • sol

Sestavine

  • 2 žlici sladke čilijeve omake
  • naribana lupina 1 pomaranče
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 1 strt strok česna
  • 1 žlica rdeče karijeve paste
  • 8 piščančjih bedrc brez kože
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 ˚C, nizek pekač obložimo z aluminijasto folijo. V vsako bedro z ostrim nožem naredimo nekaj zarez. V dovolj veliki skledi zmešamo čilijevo omako s pomarančnim sokom, lupino, česnom, karijevo pasto in četrt žličke soli. Dodamo bedra in jih dobro prekrijemo z marinado.

2

Bedra razporedimo po pekaču s folijo tako, da je med njimi dovolj prostora. Prelijemo jih s preostalo marinado, ki je ostala v skledi, in pečemo 35 do 40 minut, da se meso speče. Bedrca ponudimo s sestavljeno sezonsko solato.

Priljubljeni recepti

Hrustljavi piščančji trakci

Dunajski zrezki, piščančji 'nagci', sticky fingers, skratka vse različice mesa v hrustljavih drobtinicah, se na otroških lestvicah najljubše hrane uvrščajo na visoka, morda celo najvišja mesta. Pripravimo jih skupaj na bolj zdrav način!

30 min
Enostavno

Testeni žepki s šunko in hrenovo omako

Ko vam ostanejo dobrote od velike noči, ji ne zavrzite, temveč pripravite okusne jedi iz njih.

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Vzhajani cmoki (germknödel)

Germknödel je priljubljena sladica, ki je z avstrijskih smučišč našla hitro pot v naše domove

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.