
Sestavine
- 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
- 4 dl mangovega sorbeta
- 5 dl vaniljevega sladoleda
- 50 g temne čokolade
- 5 dl malinovega sorbeta
- 1,5 dl sladke smetane
- kandirane češnje za okras
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
- 4 dl mangovega sorbeta
- 5 dl vaniljevega sladoleda
- 50 g temne čokolade
- 5 dl malinovega sorbeta
- 1,5 dl sladke smetane
- kandirane češnje za okras
Postopek
Podolgovat model velikosti 16 x 10 cm obložimo z močno prozorno kuhinjsko folijo. Odrežemo 5 mm debelo rezino biskvita in ga pritisnemo ob dno modla. Nič ne de, če bomo morali biskvitno plast pokrpati, ko bo sladica gotova, tega ne bo opaziti.
Na biskvit razporedimo mangov sorbet, ga poravnamo s hrbtno stranjo žlice in postavimo v zamrzovalnik za 10 minut. Ponovimo s plastjo vaniljevega sladoleda, nato nanj položimo drugo plast biskvita. Stopimo čokolado in z njo prelijemo drugo plast biskvita. Zamrznemo za 10 minut, nato pazljivo dodamo plast malinovega sorbeta in nanj zadnjo plast biskvita. Vse skupaj pokrijemo s prozorno folijo in do postrežbe zamrznemo.
Sladico zvrnemo iz modla na servirni krožnik in odluščimo folijo. Okrasimo s stepeno smetano in kandiranimi češnjami. Počakamo 10 minut, nato sladico z nazobčanim nožem narežemo na rezine.