Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
sladoled
- 175 g lešnikov
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl polnomastnega mleka
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 3 rumenjaki
čokoladna omaka za preliv
- 100 g jedilne čokolade
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlička instantne kave
- 1 žlica lešnikovega likerja, npr. frangelico (po želji)
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
sladoled
- 175 g lešnikov
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl polnomastnega mleka
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 3 rumenjaki
čokoladna omaka za preliv
- 100 g jedilne čokolade
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlička instantne kave
- 1 žlica lešnikovega likerja, npr. frangelico (po želji)
Postopek
Lešnike 5 minut pražimo v suhi ponvi, da se zlato obarvajo. Pustimo, da se ohladijo. 25 g jih grobo sesekljamo in damo na stran. V kozici segrejemo smetano, mleko in sladkor skoraj do vrenja. V skledici stepemo rumenjake. Previdno jim prilijemo malo vroče smetanove mešanice in stepemo.
Rumenjakovo mešanico prilijemo v kozico in nežno kuhamo približno 8 do 10 minut, dokler masa ni tako gosta, da se oprime žlice. Srednje veliko skledo postavimo na drugo skledo, v katero smo nalili ledeno mrzlo vodo. Takoj ko se krema zgosti, jo preložimo v skledo, nato vmešamo 150 g lešnikov. Pustimo, da se malo ohladi, nato mešanico prelijemo v zmogljiv multipraktik in zmeljemo do gladkega. Prelijemo v strojček za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca. Sladoled lahko zamrznemo za največ 1 mesec.
Za čokoladno omako drobno sesekljamo čokolado. Smetano in kavo v kozici zavremo, nato odstavimo in vmešamo čokolado, da se stopi, nato po želji vmešamo še liker. Sladoled v kepicah naložimo v skledice, ga pokapljamo s čokoladno omako in posujemo s prihranjenimi nasekljanimi lešniki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevana maslena buča in smetanova omaka z jabolčnikom
Kostanjeva juha s portskim vinom
Enolončnica z blitvo, sladkim krompirjem in arašidi
Malce posebna enolončnica za trenutke, ko nam manjka nekaj toplega