
Sestavine
sladoled
- 175 g lešnikov
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl polnomastnega mleka
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 3 rumenjaki
čokoladna omaka za preliv
- 100 g jedilne čokolade
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlička instantne kave
- 1 žlica lešnikovega likerja, npr. frangelico (po želji)

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
sladoled
- 175 g lešnikov
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl polnomastnega mleka
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 3 rumenjaki
čokoladna omaka za preliv
- 100 g jedilne čokolade
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlička instantne kave
- 1 žlica lešnikovega likerja, npr. frangelico (po želji)
Postopek
Lešnike 5 minut pražimo v suhi ponvi, da se zlato obarvajo. Pustimo, da se ohladijo. 25 g jih grobo sesekljamo in damo na stran. V kozici segrejemo smetano, mleko in sladkor skoraj do vrenja. V skledici stepemo rumenjake. Previdno jim prilijemo malo vroče smetanove mešanice in stepemo.
Rumenjakovo mešanico prilijemo v kozico in nežno kuhamo približno 8 do 10 minut, dokler masa ni tako gosta, da se oprime žlice. Srednje veliko skledo postavimo na drugo skledo, v katero smo nalili ledeno mrzlo vodo. Takoj ko se krema zgosti, jo preložimo v skledo, nato vmešamo 150 g lešnikov. Pustimo, da se malo ohladi, nato mešanico prelijemo v zmogljiv multipraktik in zmeljemo do gladkega. Prelijemo v strojček za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca. Sladoled lahko zamrznemo za največ 1 mesec.
Za čokoladno omako drobno sesekljamo čokolado. Smetano in kavo v kozici zavremo, nato odstavimo in vmešamo čokolado, da se stopi, nato po želji vmešamo še liker. Sladoled v kepicah naložimo v skledice, ga pokapljamo s čokoladno omako in posujemo s prihranjenimi nasekljanimi lešniki.