
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

Sestavine
- 4 palačinke (glej osnovni recept spodaj)
- 150 g višenj iz kompota ali zamrznjenih borovnic
- 1 žlica javorovega sirupa ali medu
- 100 g kremnega sira
- 1 žlička sladkorja v prahu (ali po okusu)
- 4 piškoti
- 50 g oreškov (na primer orehov ali mandljev), po želji

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 4 palačinke (glej osnovni recept spodaj)
- 150 g višenj iz kompota ali zamrznjenih borovnic
- 1 žlica javorovega sirupa ali medu
- 100 g kremnega sira
- 1 žlička sladkorja v prahu (ali po okusu)
- 4 piškoti
- 50 g oreškov (na primer orehov ali mandljev), po želji
Postopek
Piškote zdrobimo. Če bomo uporabili oreške, jih grobo nasekljamo.
Odcejene višnje ali zamrznjene borovnice in javorov sirup ali med damo v kozico in zavremo pri nizki temperaturi. Rahlo naj vrejo približno 3 minute, da dobimo sirupasto mešanico.
Kremni sir zmešamo s sladkorjem v prahu.
Pečene palačinke obložimo s sladkim kremnim sirom, sadjem, zdrobljenimi piškoti in po želji še z oreški, zvijemo in pojemo.