Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ohrovtov narastek z ječmenom

Ohrovtov narastek z ječmenom

Čas priprave 1 h 40 min + namakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Oznake
ješprenj ječmen ohrovt žito
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 750 g glavnatega ohrovta
  • 100 g ješprenja
  • 50 g pora
  • 200 g korenja
  • 25 g čebule
  • 150 g ementalca
  • 4 jajca
  • 250 g kisle smetane
  • žlička mlete kumine
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 2 žlici masla
  • maslo za model

Preberite tudi

Sestavine

  • 750 g glavnatega ohrovta
  • 100 g ješprenja
  • 50 g pora
  • 200 g korenja
  • 25 g čebule
  • 150 g ementalca
  • 4 jajca
  • 250 g kisle smetane
  • žlička mlete kumine
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 2 žlici masla
  • maslo za model

Postopek

1

Ješprenj čez noč namočimo v hladni vodi. Naslednji dan ga odcedimo in skuhamo v rahlo osoljeni vodi, tako da je še čvrst. Pustimo, da se ješprenj ohladi.

2

Ohrovtovi glavi odstranimo zunanje liste in izrežemo kocen. Preostalo glavo ločimo na liste, ki jih blanširamo in splaknemo z mrzlo vodo, nato pa ohladimo. Ementalec drobno naribamo. Čebulo drobno nasekljamo, na maslu zarumenimo in prihranimo. Korenček ostrgamo in z rezalnim strojem narežemo na tanke rezine. Por skrbno operemo. V skledo damo kislo smetano, sir, jajca, začimbe in čebulo ter dobro zmešamo.

3

Model za narastek namažemo z maslom. Blanširane ohrovtove liste dobro odcedimo. Polovico listov zložimo na dno modla. Na liste lepo v plasteh zložimo korenček, por in ješprenj ter pokrijemo s preostalimi ohrovtovimi listi. Vse skupaj prelijemo z jajčno zmesjo, prekrijemo s folijo in pečemo v pečici približno 50 minut. Pečen ohrovtov narastek razrežemo na primerne kose in še vročega ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.