
Ocvrti sir po grško
Saganaki
Ocvrti sir po grško
Saganaki

Sestavine
- 200 g trdega ovčjega sira kefalograviera ali kefalotiri
- 10 žlic moke
- oljčno olje
- sok 1 limone

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.

7 božanskih sladic, s katerimi boste izkoristili vsako figo na vrtu
Poletje je čas, ko nas narava razvaja z najrazličnejšim sadjem, a med najbolj prefinjenimi sadeži tega letnega časa so zagotovo fige.
Sestavine
- 200 g trdega ovčjega sira kefalograviera ali kefalotiri
- 10 žlic moke
- oljčno olje
- sok 1 limone
Postopek
Sir narežemo na centimeter debele rezine. Prelijemo ga z ledeno mrzlo vodo, odcedimo in pomokamo.
V ponvi močno segrejemo olje in rezine sira nekaj minut cvremo na vsaki strani. Ko so ocvrte rezine še tople, jih pokapamo z limonovim sokom.