
Sestavine
- morske bogomolke
- zelena
- lovor
- čebula
- sol

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- morske bogomolke
- zelena
- lovor
- čebula
- sol
Postopek
Vodo skupaj z zeleno, čebulo, lovorjem in soljo zavremo in v krop dodamo rake. Kuhamo 3 do 7 minut, da dobijo rdečkasto barvo. Vzamemo jih iz kropa in ohladimo. S škarjami previdno odrežemo zadnji del repa in stranska robova ter z repa odstranimo zgornjo lupino. Meso rakov solimo, popramo, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo na hladno. Preden jed postrežemo, prilijemo še malo olja.