
Sestavine
- morske bogomolke
- zelena
- lovor
- čebula
- sol

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- morske bogomolke
- zelena
- lovor
- čebula
- sol
Postopek
Vodo skupaj z zeleno, čebulo, lovorjem in soljo zavremo in v krop dodamo rake. Kuhamo 3 do 7 minut, da dobijo rdečkasto barvo. Vzamemo jih iz kropa in ohladimo. S škarjami previdno odrežemo zadnji del repa in stranska robova ter z repa odstranimo zgornjo lupino. Meso rakov solimo, popramo, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo na hladno. Preden jed postrežemo, prilijemo še malo olja.